субота, 9. август 2014.

Дрина претрпила пораз од Зрињског (фото/видео)

Фудбалери Дрине на премијерном мечу у новој сезони пред својом публиком забиљежили су пораз.

Бољи од Зворничана били су фудбалери мостарског Зрињског, актуелног првака БиХ са 2:1.

У већем дијелу утакмице публика у Зворнику је гледала успаванку а гости су до побједе дошли највише захваљујући грешкама домаћих играча које искусне екипе, као што су Мостарци, знају да казне.

Прије почетка утакмице представници Фудбалског савеза РС капитену домаћег тима Горану Максимовићу уручили су пехар намијењен најбољој екипи Прве лиге РС у прошлој сезони.

Прва солидна прилика на утакмици забиљежена је у 8. минути када је Филиповић извео слободан ударац али се домаћи не сналазе најбоље у шеснаестерцу гостију и шаљу лопту преко гола.

У 20. минуту Костић пропушта да дода лопту за Васића испред шеснаестерца Зрињског те сам покушава да заврши напад али безуспјешно.

У 22. минуту у екипи Зрињског због повреде игру напушта Радељић а умјесто њега у игру улази Златић.

Три минута касније озбиљнија прилика за госте, када Пехар опробава свој шут али лопта одлази поред гола. Минут касније Рустемовић је опробао свој шут али брани голман Зрињског Дујковић.

У 33. минуту гости долазе до вођства. Муминовић је проиграо Ђурића који користи смушеност одбране Дрине и у шеснаестерцу проналази Пехара који се налази сам пред голманом Максимовићем те без проблема шаље лопту у мрежу за 0:1.

Пред сам крај првог полувремена Велибор Ђурић је опробао свој шут са око тридесетак метара искоса али добро брани Максимовић.

У наставку утакмице гости су искусно чували резултат док су Зворничани безидејно покушавали да поравнају резултат.

Костић је у 55. минуту пропустио колосалну прилику за поравнање. У једном нападу нашао се сам пред голманом Зрињског али је шутирао право у Дујковића.

Главни судија Хусеин Терзић је у 58. минуту прекинуо утакмицу због недоличног скандирања гостујућих навијача, популарних "Ултраса".

Гости су у 59. минуту могли доћи и до 2:0 када је Пехар прошао по лијевој страни и одлично нашао Николића у шеснаестерцу Дрине али овај лошту шаље тик поред гола.

Поново је услиједио период тоталне успаванке а онда једна несмотрена грешка домаћих скупо је коштала екипу из Зворника. У 82. минуту Јокић је додао за Кикића а овај у покушају враћања лопте несмотрено губи лопту а њу прихвата Стево Николић и лобује голмана Максимовића са око 25 метара за 2:0.

Домаћи се нису предавали, покушавали су са убацивањем лопте у шеснаестерац да изненаде голмана Дујковића али високи дефанзивци Зрињског то су лако "скидали."

У 88. минуту Чоловић шутира али голман Зрињског брани а минут касније домаћи коначно постижу погодак.

Узелац је убацио лопту у шеснаестерац гостију а конфузију у одбрани Зрињског користи штопер домаћих Ивановић и постиже почасни погодак.

До краја утакмице истичемо једну заиста сјајну прилику гостију када је лако могло доћи до убједљиве побједе Зрињског али на сву срећу одбрана Дрине брзо се консолидовала и одбранила.

Дрина још увијек чека да упише прве бодове а нову прилику за то имаће у наредном колу када иду у госте екипи Младости из Велике Обарске. Зрињски у наредном колу дочекује Радник из Бијељине.

Дрина Зворник - Зрињски Мостар 1:2 (0:1)

Стријелци: 0:1 - Пехар у 33. минуту; 0:2 - Николић у 82. минуту; 1:2 - Ивановић у 89. минуту; Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 700; Главни судија: Хусеин Терзић (Травник) 7; Жути картони: Лазаревић, Радовић (Дрина), Шћепановић (Зрињски).

ДРИНА: Максимовић 6, Узелац 6, Радовић 6 (од 73. минута Ивановић), Рустемовић 6,5, Филиповић 5,5 (од 73. минута Ђурић), Кикић 6,5, Костић 5,5, Васић 6 (од 59. минута Чоловић 5), Лазаревић 6, Мемовић 6, Јокић 6. Тренер: Драган Мићић.

ЗРИЊСКИ: Дујковић 6,5, Граовац 5, Радељић (од 21. минута Златић 6,5), Симеуновић 6,5, Муминовић 7, Пехар 7 (од 80. минута Стојановић), Шћепановић 6,5 (од 73. минута Радуловић), Блаић 6, Николић 7, Катанец 6,5, Ђурић 7. Тренер: Бранко Карачић.

Играч утакмице: Миле Пехар (Зрињски).

Нема коментара:

Постави коментар