среда, 24. септембар 2014.

Мићић: Дрина има квалитет, надам се добром резултату (видео)

Фудбалери Дрине данас у Сарајеву играју заостали меч 5. кола "БХ Телеком" Премијер лиге БиХ против екипе Сарајева.

Ова се утакмица требала одиграти 27. августа али је због тадашњих обавеза Сарајлија у Лиги Европе она одгођена за 24. септембар.

О екипи Сарајева не треба пуно говорити јер се углавном већ све зна. Једна од најбољих екипа Премијер лиге ове сезоне је зацртала високе циљеве а између осталог остварила је и најбољи европски резултат од свих клубова у БиХ. Ипак, иако су их сви прије шампионата видјели као новог првака, они се данас налазе на петом мјесту са седам бодова мање од првопласиране екипе.

Свима је у тиму из Зворника јасно коме иду на мегдан а поготово шефу стручног штаба Драгану Мићићу.

"Сарајево је наша најбоља екипа у лиги, и поред тренутно нешто лоших резултата које биљеже од почетка сезоне. Ми идемо у Сарајево да се покажемо у што бољем свјетлу. Овај млади тим имаће велики мотив јер игра против Сарајева, и сигурно је да ће они дати све од себе да се докажу и покажу. Моји играчи имају квалитет и сигурно је да се неће обрукати", рекао је Мићић пред пут у Сарајево, те изразио наду да ће његов тим остварити добар резултат.

На питање због чега је на суботњој утакмици против Витеза најјачи дио тима, средњи ред, остао непримјетан, Мићић одговара да је највећи проблем екипи правио клизав терен због чега су многе послате лопте према нападачима остале неискоришћене.

"Треба нагласити и да је Витез на средини био најгушћи те је из тог разлога било тешко додати лопту до нападача. Ми смо због тога покушали да се пробијемо по боку, имали три добре прилике али то наши нападачи нису искористили", каже Мићић.

На констатацију да је у суботу изгледало као да је гостима било више стало до освајања једног бода него Дрини до сва три, Мићић истиче да су гости из Витеза дошли у Зворник са намјером да се бране и да освоје један бод.

"Сматрам да смо цијело вријеме имали већи посјед лопте и диктирали темпо међутим наши нападачи су затајили код реализације. Савезник гостију је био клизав терен али опет ми смо имали донекле своју игру, понављам да смо створили двије-три добре прилике које наши нападачи нажалост нису успјели искористити", рекао је Мићић.

Мићић је прокоментарисао и све учесталије критике навијача у погледу постављања његове тактике код средњег реда, тачније око позиција Рустемовића и Васића.

"Не бих се сложио са тим констатацијама да је то погрешно постављена тактика, јер се из претходних утакмица види да је то функционисало. Ми ћемо увијек имати проблема када нам противник, на нашем стадиону, буде играо затворено јер на тај начин везна линија неће имати довољно простора и неће моћи да функционише. Гледамо да се такве ситуације превазилазе индивидуално а то значи да се акција рјешава један на један гдје ће наш играч бити квалитетнији од противничког и гдје ће покушати да направи вишак што би резултовало приликом за гол", закључио је Мићић.

Екипа ће и поред малих здравствених проблема Рустемовића и Ћулибрка данас бити комплетна. Утакмица се игра од 16 часова на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе".



Нема коментара:

Постави коментар