среда, 3. септембар 2014.

Зворничани задовољни урађеним, у суботу против Рада

Фудбалери Дрине репрезентативну паузу проводе радно.

Временске неприлике у задњих неколико дана ремете планове екипи но међутим чета Драгана Мићића превазилази успјешно проблеме.

Након пет одиграних утакмица, и једне одложене, Зворничани су сакупили 6 бодова, остваривши двије побједе и три пораза, тако да се тим налази на десетом мјесту.

"Можемо бити задовољни са шест бодова с обзиром на тежак распоред који смо имали. Могли смо можда да прођемо и лошије али смо могли узети и неки бод више. Ипак, кад се све сабере и одузме можемо бити задовољни јер екипе, као што су Вележ, Зрињски и Жељезничар, су једне од најбољих у Премијер лиги", каже нам у разговору тренер Дрине Драган Мићић.

Четири дана након пораза у Зворнику од сарајевског Жељезничара атмосфера у екипи је врло добра а Мићић је задовољан приказаном игром.

"Одиграли смо коректно утакмицу и дали све од себе, није било лоше. Жељезничар је имао ту ситуацију гдје је стварно добро отворио утакмицу са евроголом Бајића али до тада нису имали изгледних прилика. Ми смо чак имали већи посјед лопте и добро смо контролисали игру, стварали полуприлике гдје се могло очекивати да дамо гол и да поведемо. Међутим, примили смо тај гол, вратили смо се касније у игру, изједначили, добили мало самопоуздања, а послије тога остали смо са играчем мање. Ако будемо играли на овом нивоу у следећим утакмицама неће бити проблема за Дрину", каже Мићић.

Он истиче да и даље дијели став од суботе да судија Горан Параџик није имао исти третман према Дрини и Жељезничару.

"И даље мислим да нисмо имали исти критеријум као Жељезничар, поготово послије одгледаног снимка. Један од њихових играча је морао добити други жути картон, али Параџик га није додјелио. Велико је питање да ли би неки фудбалер из Жељезничара добио црвени картон да је био у улози Узелца", истиче Мићић.

На питање како исправити грешке у задњој линији, од којих су неке биле и кобне по гол Максимовића, Мићић каже да проблем настаје у томе што екипа од почетка првенства није комплетна у том дијелу тима.

"У утакмици са Жељезничаром недостајао је Мемовић, у утакмицама на почетку првенства такође нисмо могли рачунати на неке играче, а у наредној нећемо моћи рачунати на Мемовића, Узелца и Ђерића. Ми покушавамо да исправљамо те грешке на тренинзима, те се надам да ћемо поправити ту стабилност задње линије, јер знамо да напад креће од одбране, ако имамо добру и чврсту одбрану значи да добијамо сигурност у игри", одговара Мићић.

Мићић додаје да се доста пажње обраћа на дисциплину у игри како фудбалери не би беспотребно добијали картоне.

Он је напоменуо да су два црвена кртона, по њему, престрого додјељена те истиче да би ситуација била потпуно другачија да се радило о неком већем и познатијем клубу.

Што се тиче поменуте паузе, екипа ће ову седмицу провести у појачаним тренинзима док ће се од почетка следеће седмице тренажни процес вратити у нормалу.

Данас ће екипа у Тршићу одиграти пријатељску утакмицу са домаћином Подрињем док ће озбиљнију пријатељску утакмицу одиграти у суботу у Зворнику са српским суперлигашем екипом Рада.

Нема коментара:

Постави коментар