понедељак, 30. март 2015.

Дрина промовисала новог тренера Срђана Бајића (фото/видео)

Новоизабрани шеф стручног штаба Фудбалског клуба Дрина, Срђан Бајић данас је промовисан у просторијама прес сале Градског стадиона.


На промоцији новог тренера присуствовали су и Миодраг Јевтић, предсједник ФК Дрина и Милан Ђокић, спортски директор клуба.

У обраћању медијима, Бајић се захвалио људима из ФК Дрина који су му указали повјерење да у наставку првенства води зворничког премијерлигаша.

"Не бих држао неке велике говоре на почетку мог битисања овде у Дрини, више волим да радим на терену али ето ради неког обичаја рећи ћу пар реченица. У наставку сезоне очекује нас изузетно тежак посао, односно задатак. Дрина тренутно има 18 бодова и кад се погледа табела није пуно али није ни мало, међутим, познавајући прилике у овој нашој лиги ја очекујем изузетно тежак задатак. Када ово говорим не бјежим од одговорности, чак напротив, желим да се ухватим у коштац са проблемима. Надам се да ћу бити изузетно задовољан када се 30. јуна овде поново нађемо и кажемо да смо остварили зацртани циљ", рекао је у свом првом обраћању Срђан Бајић.


Он је изразио наду да ће до краја првенства сви бити у функцији клуба.

"Исто тако очекујем и подршку навијача, као и вас новинара, било би фино да и наредне године Зворник гледа премијерлигаша", истакао је Бајић.

Бајић је рекао да познаје поприлично добро фудбалере Дрине али да се са неким упознао ових дана. У петак је имао и прилику да их погледа уживо у пријатељском сусрету са Вождовцем у Београду.


Додао је и да Дрину у наредном периоду очекује тежак распоред али да ће дати све од себе да циљеве клуба спроведе у дјело.

"Ухватио сам се у коштац, знао сам какав нас распоред очекује. Оно што могу обећати је да ћу дати све од себе, покушаћу једном новом енергијом да пробудим емоције код играча а кад код људи пробудите емоције онда можете са њима радити оно што замислите и да спроведете неки свој план", рекао је Бајић.

Што се тиче уговора, Бајић је са Дрином потписао до краја сезоне а уколико се испуне циљеви доћи ће до продужења сарадње.


На представљању новог шефа стручног штаба Миодраг Јевтић, предсједник Дрине искористио је прилику прво да се захвали Драгану Мићићу на досадашњем раду те му пожелио све најбоље у даљој тренерској каријери.

"Ми нисмо сједили скрштених руку, предузели смо све потребне активности да нађемо замјену за шефа стручног штаба и избор је пао на господина Срђана Бајића, коме желим добродошлицу у наш град и наш клуб. Срђан Бајић познаје прилике у Премијер лиги БиХ и такође испуњава формалне услове са аспекта лиценци, значи поред суштинских квалитета посједује и формалне квалитете да обавља ову веома тешку и сложену функцију. Срђан Бајић ће имати сараднике у фудбалерима, у публици и наравно у Управи, и сви ми заједно радићемо да остваримо наше зацртане циљеве за ову годину. Примарни циљ је да задржимо статус премијерлигаша а други циљ је да освојимо Куп РС", рекао је Јевтић.

Он је своје излагање завршио ријечима тј. слоганом "Дрина је једна, Дрина се воли".


Спортски директор Милан Ђокић изјавио је да, и поред смјене тренера, амбиције клуба остају исте.

"То је опстанак у Премијер лиги БиХ и освајање Купа РС и из тог разлога смо довели тренера који познаје прилике у босанско-херцеговачком фудбалу и мислим да смо нашли право рјешење за клупу Дрине", истакао је Ђокић.

Он је искористио прилику да најави полуфинални меч Купа РС у сриједу против Крупе на Градском стадиону у Зворнику. Утакмица се игра од 15 часова а улаз на трибине биће слободан.





Нема коментара:

Постави коментар