недеља, 12. април 2015.

Дрина преслаба за Жељезничар (фото)

Фудбалери Дрине нису успјели приредити ново изненађење те су на Грбавици поражени од Жељезничара са 2:0.


Зворничани су у овај сусрет ушли без неколико битнијих фудбалера а видан је био и умор са утакмице против Сарајева.

Жељезничар је од првог минута кренуо силовито на гол Дрине. Након три минуте игре Косорић је шутирао са око 30 метара али Максимовић без проблема брани.


У 6. минуту шутира и Бајић са 20-ак метара али поново успјешан голман Дрине Максимовић. У 22. минуту након корнера Бајић са око 5-6 метара шутира поред гола.

Недуго потом и Хасановић шутира поред гола а Бајић поново шутира са око 25 метара у 27. минуту али је поново непрецизан. Домаћи су најбољу прилику за гол пропустили у 29. минуту када је Бегановић шутирао главом а лопта погађа пречку.


Упорност Жељезничара се исплатила само двије минуте касније. Бајић је шутирао а Максимовић одбија лопту до Џениса Бегановића који погађа гол Дрине за 1:0.

Жељезничар се није зауставио на томе, нову прилику за гол пропушта Бајић у 34. минуту када Максимовић брани.


Домаћи су убрзо након тога стигли и до 2:0. Бајић је кратко одиграо са Ђелмићем а крилни нападач домаћих центрира на другу стативу гдје је највиши био Јасмин Богдановић, те лопту главом шаље у мрежу Дрине.

У 36. минуту због блаже повреде, тј. због ударца од једног домаћег играча, игру код Дрине напушта Филиповић а мијења га Васић.


У другом полувремену Дрина је заиграла нешто сигурније али данас прејаки домаћин једноставно није допуштао било какву озбиљнију акцију гостију.

Хаџиахметовић је шутирао са ивице шеснаестерца у 50. минуту, али његов ударац блокира одбрана Дрине те Максимовић без проблема хвата лопту. Максимовић је своје изванредне способности показао и у 53. минуту када је након слободног ударца прво зауставио шут Хасановића а онда парадом и шут Бајића.


Дрина је своју прву озбиљнију шансу имала у 56. минуту преко Илића а недуго потом у једном корнеру за госте Антоловић слабо реагује, ипак лопта одлази поред гола.

У 75. минуту је виђена и последња озбиљнија шанса на утакмици када је Кокот шутирао са око 20 метара а Максимовић још једном врло добро брани.


До краја утакмице резултат се није мијењао те је остало 2:0 за Жељезничар.

Наредног викенда Зворничани дочекују екипу Травника.

ФК ЖЕЉЕЗНИЧАР Сарајево - ФК ДРИНА Зворник 2:0 (2:0) 

Стријелци: 1:0 - Бегановић у 30. минуту; 2:0 - Богдановић у 35. минуту; Стадион: Грбавица; Гледалаца: 2.500; Главни судија: Горан Параџик (Љубушки); Жути картони: Квесић, Богдановић (Жељезничар), Недељковић, Благојевић (Дрина).

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Антоловић, Квесић (од 78. минута Бучан), Косорић, Мемија, Бајић, Ђелмић, Хаџиахметовић (од 69. минута Е. Садиковић), Богдановић, Кокот, Бегановић, Хасановић (од 82. минута Турковић).

ДРИНА: Максимовић, Филиповић (од 36. минута Васић), Јокић (Од 89. минута Јокић), Милошевић (од 54. минута Илић), Кикић, Лазаревић, Мемовић, Недељковић, Благојевић, Ђерић, Бошковић.

Нема коментара:

Постави коментар