понедељак, 12. април 2010.

Реми за премијеру


Дрина је у Бања Луку отишла као лидер пошто је послије 18. кола држала врх табеле. Да би стекли изгледне шансе за улазак у Премијер лигу БиХ императив је био не изгубити у главном граду РС од директног конкурента. Послије махом добре игре у дербију то им је и пошло за руком.

Дрина је уталмицу почела отвореном игром што је значило да су дошли да се надигравају са ривалом. С' обзиром да је терен био клизав то се доста одразило на квалитет игре, нарочито у каснијем дијелу утакмице. На први гол се није дуго чекало. Главни судија, Дино Сикирић из Приједора, је престрого свирао прекршај за најстрожију казну, када је голман Дрине Горан Максимовић падом у ноге противничком играчу Драгану Бенићу узео лопту а овај је преко њега театрално пао. Та сумњива одлука изазвала је негодовање гостујућих навијача а и играча. Једанестерац је извео у 11. минуту  Миленко Дервушевић а његов шут брани Максимовић а на одбијену лопту утрчава Бенић и доводи БСК у водство од 1:0. Марамо нагласити да су играчи Дрине били мало успавани код извођења једанестерца што се убудуће неби смјело догађати. Дрина је наставила са отвореном игром и то је резултирало брзим изједначењем. У 21. минуту на убачену лопту скаче одбрамбени играч БСК-а Ненад Новаковић  и главом погађа сопствени гол остављајући немоћног чувара мреже Синишу Марчетића – 1:1. Тим резултатом се завршило прво полувријеме.

Друго полувријеме је у првом дијелу протекло у међусобном надмудривању и чекању грешке противника. Послије измјене коју је направио тренер Дрине Милановић замјенивши Николу Лазаревића а убацивши Милошевића видјело се да ће Дрина акценат игре дати на одбрану и тиме сачувати драгоцјени бод. До краја БСК је имао предност у игри и имао је неколико сјајних прилика. Треба поменути да је данас изузетно лош главни судија искључио фудбалера Дрине, Игора Аћимовића, због два жута картона. Напустио је игру у 93. минуту утакмице а због испуцавања лопте после досуђеног офсајда, који овај није чуо.

Начелник Зворника уз Дрину

Утакмици у Бања Луци су присустовала и неколицина чланова општинског руководства из Зворника, на челу са начелником Зораном Стевановићем, који су заједно са навијачима, који су допутовали из Зворника да помогну свом клубу у дербију, дали драгоцјену помоћ фудбалерима Дрине.

Тамна страна дербија

Мора се нагласити да су и овај пут судије видно биле на страни домаћих играча, а то показује број прекршаја и жутих картона који су добили гости и домаћи. Ово није први а изгледа да неће бити ни последњи пут, тако да играчи и управа зворничана морају повести рачуна, колико је то у њиховој моћи, а препорука играчима је да превише не реагују на поједине одлуке судија и тако не добијају безпотребно жуте па и црвене картоне. „Тачка на и“ је одлука главног судије да утакмицу продужи за 8. минута надокнаде мада је и 3. минута било превише.

Да то није све показује и чињеница да су се чланови МУП-а РС на не адекватан начин односили према навијачима Дрине од њиховог самог уласка у Бања Луку. Право малтретирање је настало када су навијачи стигли на стадион забранивши им да излазе из аутобуса ради „њихове безбједности“ иако се знало да БСК неће бодрити ни једна навијачка група па тако неби дошло до било каквог инцидента. Све је колуминирало када су због обичног приговора полицији два навијача одмах приведена због „кршења јавног реда и мира“. Да им ни то није било доста, навијаче су премјестили са средине терена на мјесто иза гола гдје је скоро било немогуће пратити утакмицу јер стадион БСК-а нема требина  а и многих других услова за један овакав меч, чак је и члану овог блога било забрањено да оде близу терена како би могао забиљежити који детаљ са утакмице фотоапаратом па су тако данас изостале уобичајне слике са утакмица. Да су навијачи били фер и коректни говори податак да су до краја утакмице у својој веселој атмосфери испратили меч а онда на крају мирно отишли до аутобуса не направивши никакав инцидент.
Ипак командир полиције је касније после меча пришао навијачима и извинио се због неких грубих поступања својих радника.

БСК – Дрина 1:1

Стадион: Чаире, Бања Лука;
Гледалаца: 500;
Главни судија: Дино Сикирић (Приједор) 6,5;
Помоћници: Игор Радаковић (Приједор) и младен Ступар (Нови Град);
Делегат: Раде Ковач (Источно Сарајево);

Играч утакмице: Никша Димитријевић (БСК) 7,5

БСК: Марчетић 6.5, Бабић 7, Грачанин 6, Новаковић 6.5, Дамјанић 7, Алексић 6.5, Радоја 6 (од 69. минута Бакић - ), Иветић 6.5, Девушић 6 (од 64. минута Стрика - ), Димитријевић 7.5, Бенић 7. Тренер: Зоран Драгишић.

Дрина: Максимовић 7.5, Јевтић 6 (од 79. минута Аћимовић - ), Средојевић 6.5, Кикановић 7, Вукашиновић 6, Протић 7, Нинић 6, Крезовић 6.5, Н. Лазаревић 6 (од 69. минута Милошевић - ), Новаковић 6, И. Лазаревић 6. Тренер: Мирослав Милановић.

Нема коментара:

Постави коментар