понедељак, 26. април 2010.

Бод злата вриједан

ФАМОС - Дрина 1:1

Пет кола прије краја првенства Дрина је задржала челну позицију и учврстила своје шансе за улазак у Премијер лигу БиХ. С' обзиром на повољан распоред утакмица до краја првенства, гдје Дрина има двије утакмице за редом као домаћин, за разлику на своје најближе конкуренте.

Гостовање у Војковићима је био велики испит за овај тим Дрине, који је био хендикепиран неиграњем двојице стандардних првотимаца, капитена Светозара Вукашиновића и Николе Лазаревића, због парних жутих картона. Треба узети у обзир да је данашњи домаћин у првом дијелу сезоне једини однио сва три бода из Зворника.

Сусрет је почео агресивном игром гостију који су у овај сусрет ушли, ријешени да по сваку цијену не изгубе а ако им се укаже прилика да освоје и сва три бода. Дрина је добром игром, нарочито на средини терена, држала све конце првог полувремена у својим рукама. Прву изгледну прилику имао је гостујући шпиц Новаковић, када је веома добро извео слободни ударац са око 20. метара, лопта је завршила у корнеру. Домаћини су своју прву прилику имали у 37. минуту да би убрзо послије тога у 39. минуту поново агилни Новаковић погодио мрежу али са горње стране гола. Тиме се завршило прво полувријеме.

Друго полувријеме је почело нешто бољом игром домаћина који је настојао да дође што прије до гола. То им је пошло за руком у 52. минуту када је Срђан Витковић примио лопту испред шеснаестерца и послије соло акције, шутом у небрањени дио гола довео свој тим у водство од 1:0. Послије примљеног гола Дрина још јаче крече према ФАМОС-овом голу, а домаћин се опредјељује на чување резултата. Ређају се шансе за гол у 64. па затим у 66. минуту. На изједначење се није дуго чекало, у 68. минуту Дрина организује један брзи контранапад који завршава Аћимовић спретним ударцем поред немоћног голмана Дивчића - 1:1. Послије изједначења углавном се играло на средини терена. До краја сусрета није било изгледних прилика за гол осим неких полушанси са обје стране.

Треба нагласити да је сусрет прошао у фер и спортској игри на веома лошем терену, тако да судијиска тројка није имала тежак посао. Показали су два жута картона, један за домаћина (Јовановић) и један за госте (Јевтић). Још се једном показало да систем "Бод у гостима - три код куће" доносе резултат.

"Вукови" поново на дјелу


Из Зворника је кренуо и један аутобус са навијачима Дрине - "Вуковима", да бодре свој клуб у Војковићима. Током читавог сусрета правили су добру атмосферу. Својим навијањем допринјели су да Дрина оствари повољан резултат. На полувремену је пар хулигана Славије напало, ничим изазвани, пар чланова "Вукова" који су изашли са требине, тако да је дошло до мањег инцидента у којем је полиција морала интервенисати. Однос полиције према "Вуковима" је био коректан за разлику од гостовању у Бања Луци. Да се не заврши на овоме побринули су се поново хулигани Славије, популарни "Соколови", који су у повратку каменовали аутобус са навијачима Дрине, причињена су мања маеријална оштећења на аутобусу. Ово је већ трећи напад "Соколова" на навијаче Дрине, остаје нам само питање зашто навијачи Славије атакују на навијаче Дрине без икаквог разлога.



ФАМОС - Дрина 1:1

Стријелци: 1:0 Витковић (52), 1:1 Аћимовић (68), стадион: СЦ Војковићи, гледалаца: 200, судија: Милан Доцић (Бања Лука) 6,5, помоћници: Роберт Шормаз (Бања Лука) и Мирко Гојић (Добој), делегат: Миле Мандић (Козарска Дубица), жути картони: Јовановић (Фамос), Јевтић (Дрина).

Играч утакмице: Игор Аћимовић (Дрина) 7

ФАМОС: Дивчић 7, З. Шеховац 6,5 (од 79. Ђапић - ), О. Шеховац 6,5, Ћеха 6,5, Ристић 6,5, Отовић 6,5, Мојовић 6,5 (од 90. С. Станковић - ), Витковић 7, Мочевић 6,5, Јовановић 6,5, Бјелица 6 (од 63. Руљић - ). Тренер: Момчило Станић.

Дрина: Максимовић 7, Јевтић 6,5, Средојевић 7, Кикановић 7, М. Милошевић 7, Протић 6,5, Нинић 7, Крезовић 6,5, Аћимовић 7, Новаковић 7, Лазаревић 6,5. Тренер: Мирослав Миле Милановић.











Подели

Нема коментара:

Постави коментар