субота, 22. мај 2010.

Побједа за историју

Дрина Зворник - Слога Трн 4:0

Као што се и очекивало, послије двобоја првог и задњег на табели, побједио је први. Тиме, поразом Радника у Гацку, постао је шампион Прве лиге Републике Српске и тиме обезбједио улазак у Премијер лигу БиХ.

Дрина је од првог минута кренула на побједу ријешена да овим сусретом разријеши све дилеме око шампионског мјеста. На први гол се није дуго чекало, већ у 10. минуту сусрета Лазаревић је центрирао, лопта долази до Новаковића који убацује лопту до Кикановића а овај шаље лопту у мрежу за 1:0. Послије датог гола Дрина је кренула још офанзивније према голу гостију, који су на ову утакмицу дошли у нешто ослабљеном саставу. Треба издвојити шансу Нинића који је прешао и голмана али је отишао сувише у страну и лопту упутио у вањски дио мреже. Други гол на утакмици је пао у 42. минуту тако што је Средојевић убацио лопту до Крезовића а овај је врло лијепо примио и још љепшим потезом спровео до мреже гостију. До краја првог полувремена ништа се битно није дешеавало.

Друго полувријме је почело у нешто равноправнијој игри па чак и  благој инцјативи гостију. Међутим у 58. минуту 3:0, упућени центаршут Новаковић шаље према голу међутим лопта се одбија од голмана али поново до Новаковића који даје трећи гол на утакмици а десети у првенству. Послије трећег гола Дрина је рутинском игром хтјела да приведе утакмицу крају. У међувремену Јевтић се повријеђује и прије завршетка меча морао је да напусти утакмицу. У 66. минуту 4:0, Аћимовић на набачену лопту Лазаревића главом спроводи лопту у гол. Цијело друго полувријеме јака киша је ометала утакмицу. Гости немоћни да било шта ураде а Дрина задоволјна постигнутим резултатом, заједно са својим вијерним навијачима, само су очекивали да судија одсвира крај сусрета. На требинама и на терену је почело славлје, ово је највећи успјех у историји ФК Дрина, дугој 65. година.

Тренер Мирослав Миле Милановић
- Имали смо нешто слабију јесењу полусезону, када смо претрпјели и три једина пораза прије посљедњег кола. Дуго се водила велика борба са екипама БСК-а, Радника и Сутјеске, али смо ми имали највише снаге у финишу првенства. Имали смо неке киксеве на домаћем терену, али на крају и низ од 16 утакмица у којима нисмо претрпјели пораз. Ову титулу поклањамо граду Зворнику и навијачима који су нас бодрили, посебно при крају сезоне.

Капитен Светозар Вукашиновић
- Показали смо снагу екипе и колективни дух који нас је пратио током читаве сезоне. Освајао сам доста титула током каријере, али ми је ова најдража јер сам је освојио у клубу у којем сам почео каријеру.

Оно што је можда сада најбитније је и то да ће се утакмице Премијер лиге БиХ ипак играти на Градском стадиону у Зворнику, то нам је потврдио и начелник Општине Зворник Зоран Стевановић, који је рекао да ће већ сада почети комплетно реновирање стадиона. Дрина ће последњу утакмицу у шампипонату одиграти у Добоју, против Слоге, гдје ће и примити пехар намјењен најбољем клубу у РС. Општина Зворник је обезбједила два аутобуса за Добој, за све најватреније навијаче, који буду жељели да бодре Дрину и против Слоге.




Подели

Нема коментара:

Постави коментар