петак, 6. август 2010.

Празник фудбала у Зворнику

Сутра ће фудбалери Дрине одиграти свој први историјски меч у Премијер лиги на свом стадиону. У оквиру 2. кола, сутра од 17.30 часова, на мегдан Зворничанима изаћиће фудбалери бањалучког Борца, засигурно најбољи клуб у Републици Српској.

Свијесни су фудбалери Дрине да је Борац велики фаворит али и додају да ће бањалучани морати добро да се помуче ако желе да однесу бодове из Зворника.

- Најјача екипа у Премијер лиги, најбоље су се појачали, имају најквалитетнију екипу, долазе нам у госте и ми им препуштамо улогу фаворита јер они су увијек фаворити гдје год да играју. Више имају искуства у Премијер лиги а ми смо новајлије али ипак се нећемо предати – каже повратник у редове Дрине, Данијел Ћулум.

Шеф стручног штаба Миле Милановић каже да су играчи спремни за деби пред својим навијачима, противник јесте једна од најбољих екипа у Премијер лиги али страха нема и фудбалери Дрине ће, каже Милановић, оставити срце на терену.

- За сада једино је питање да ли ће Кикановић наступити, осјећа неку повреду, али сви остали играчи су спремни и надам се, ко год буде изашао, да ће дати свој максимум – додаје Милановић.

Борац је ове сезоне најавио још бољу и атрактивнију игру али ипак до сада се њихова игра не може назвати добром игром. Почетком седмице добили су и новог тренера, ријеч је о Влади Јагодићу, он је замијенио Зорана Марића. У Зворнику најављују побједу и бијег у горњи дио табеле.

- Против Лозане сам добио ударац у кољено, па сам због отока морао да мирујем десетак дана. Сад је све у реду и спреман сам за Зворник. Дрину једноставно морамо да побиједимо јер сваки други резултат био би раван катастрофи. Против Широког смо изгубили три бода и сад то морамо надокнадити. Сви ће против Борца пружати свој максимум, па ће тако бити и са Дрином, али ми имамо квалитетнији састав и побиједићемо – изјавио је Борислав Микић, фудбалер Борца.

Владо Јагодић још не жели да открије ко ће наступити на сутрашњој утакмици али је скоро сигурно да неће моћи рачунати на три фудбалера, а то су Милан Срећо, Петар Кунић и Немања Видаковић.

- Срећу муче жуљеви тако да није био у комбинацији, док је млади играч Кунић отишао на aртроскопију кољена. Видаковић је фудбалер којег сам затекао, али још се нисам упознао са њим јер се налази на лијечењу у Београду – казао је Јагодић.



ДРИНА – БОРАЦ
Градски стадион Зворник – 17.30 часова,


Главни судија: Семир Каплан,
Помоћници: Харис Баковић (Сарајево) и Сретен Удовчић (Приједор).

Нема коментара:

Постави коментар