петак, 6. август 2010.

Зворнику се догодио фудбал

Пише: Драго Гајић

     Иако фудбал називају најважнијом споредном ствари на свијету, он је што се града Зворника и цијеле општине, овог љета, а зашто не речи и цијеле године, постао најважнија тема о којој се прича.Фудбал је донио и доста радости у граду на Дрини и уљепшао прославу великог јубилеја - 600 година од првих писаних трагова о постојању Зворника.


      Свему је допринио велики успјех фудбалског клуба Дрина, који је први пут постао првак Републике Српске и обезбједио статус члана Премијер лиге БиХ. Вратила су се нека ранија времена када је Дрина била члан Републичке лиге БиХ и када је била један од најјачих клубова у овом рангу такмичења.
     Били су фудбалери Дрине у сезони прије последњег рата чланови Треће лиге велике Југославије. Играли су у рангу екипа какве су биле Земун, Вартекс, Нови Сад, Ориолик и остали. Свака субота, када су се у Зворнику играле утакмице била је празник. Тада се свечано одлазило на стадион и бодрило своје љубимце.
     И овог љета спрема се исто такво славље. Прво је већ у суботу када ће у оквиру другог кола Премијер лиге љубитељи фудбала имати прилике да виде и поздраве екипу Борца из Бања Луке, наш најтрофејнији и најбољи клуб. И неће само Зворничани похрлити, за ову и следеће утакмице, на реновирани стадион Дрине. Биће ту љубитеља фудбала из цијеле регије Подриња и Бирча, али и из Семберије, Мачве...
     Успијех Дрине значајан је и за град Зворник тим прије што ће добити реновиран стадион. Изграђена је још једна трибина па сада ће утакмице моћи пратити 3.000 навијача са мјестом за сједење. Реновиране су и свлачионице и уређен простор за новинаре и створени и други неопходни услови за одигравање утакмица. Велике, односно највеће заслуге за то припадају општинској администрацији и начелнику града Зорану Стевановићу, човјеку коме је фудбал у срцу.
      Можда ће Дрина играти једну, двије или више сезона у Премијер лиги али је значајно што ће стадион и други објекти остати садашњим и будућим генерацијама. У сваком случају фудбал је донио доста радости житељима зворничке општине али једну нову обавезу. Треба се у што бољем свјетлу представити спортској јавности. Јер од сада ће Зворник, захваљујући фудбалу и Дрини, представљати нешто значајније на мапи Републике Српске и БиХ. Треба достојанствено дочекати фудбалере Борца, Леотара, Славије, Жељезничара, Широког Бријега и остале екипе, и њихове службене представнике. Ово је задатак прије свега за управу Дрине и фудбалере али и навијаче и све Зворничане да покажу да је град на Дрини био и остао град спорта, младости и широке душе подрињске.

Нема коментара:

Постави коментар