понедељак, 20. септембар 2010.

Дарко Војводић нови тренер Дрине

После седмодневне потраге за новим кормиларом зворничке Дрине, нови тренер је постао Дарко Војводић, некадашњи фудбалер слободе из Тузле, као и тренер многих клубова, међу којима и Сутјеске из Фоче, Пролетера из Теслића итд.

Након пет узастопних пораза, Дрина из Зворника, раскинула је сарадњу са Милетом Милановићем. Дрину је у суботу, у мечу 7. кола, водио помоћни тренер, Миленко Милошевић, ипак узалудно јер је забиљежен још један пораз. Ипак у суботу су, чланови управе Дрине, договорили сарадњу са доскорашњим тренером Пролетера из Теслића, Дарком Војводићем. Он је данас, на Градском стадиону, промовисан као нови тренер Дрине. Изразио је своје задовољство на гостопримство које му је уприличено у Зворнику и додао је да се нада да ће успјети Дрину извући са последњег мјеста и остварити толико жељени опстанак, иако је свјестан да га чека тежак посао.

- У Дрину сам дошао да изборим опстанак и сигуран сам да ћу у томе успјети. Имамо добру и квалитетну екипу, а посебну пажњу у првих неколико тренинга обратићу на физичку спрему играча. У сљедећих неколико дана покушаћу да мотивишем своје фудбалере за сусрет са Леотаром, да би остварили прву побједу, те кренули узлазном путањом. Већину играча Дрине познајем, а доста ми је помогло и то што сам их посматрао са клупе Пролетера у мечу Купа БиХ прије неколико дана. Очекујем да ћу добити подршку свих структура клуба, као и навијача, те да ћемо до краја јесењег дијела сезоне освојити довољно бодова, да бисмо равноправно конкурисали за опстанак - истакао је Војводић.

Овај млади стручњак тренерску каријеру је почео у Сутјесци из Фоче, са којом је прошле сезоне освојио титулу јесењег шампиона Прве лиге Републике Српске. Послије тога је преузео Пролетер са којим је нанизао 11 мечева без пораза у првенству Републике Српске, те Теслићане спасио сигурног испадања из лиге.

- Доста тога сам прошао као играч, а своје искуство играња у Премијер лиги БиХ пробаћу да пренесем на своје играче. Имам информације да је Дрина добро играла у свим сусретима, али да им управо фали мало више искуства. Убијеђен сам да можемо постићи добре резултате и испунити једини циљ, а то је опстанак
- закључио је Војводић.

Предсједник Дрине Мићо Јевтић изразио је задовољство због доласка новог шефа стручног штаба.

- Вјерујем да смо повукли прави потез довођењем Војводића, те да ћемо коначно почети да биљежимо добре резултате. Ова промјена на клупи треба да буде позитиван шок за све фудбалере. Наш циљ је опстанак, а вјерујем да ће нови кормилар и сви играчи дати свој максимум да би у сљедећем колу побиједили Леотар, те коначно остварили ту историјску побједу у Премијер лиги БиХ
- рекао је Јевтић.

4 коментара:

  1. Evo jednog jako dobrog trenera, jako strog što je veoma dobro za nas jer ovim našim treba disciplina, a strah i trepet za protivnike. Idemo u opstanak!

    ОдговориИзбриши
  2. mora se pokazati na sledećoj utakmici protiv leotara.. možda su to najvažniji tri poena u sezoni, da bi drina opstala u ligi...

    pozdrav iz njemačke

    ОдговориИзбриши
  3. Napred napred napred napred Drino moja napred naprde napred napred ljubavi samo tebe moje srce sada voliiii .. .. . SVI NA GRADSKI U SUBOTU DO PO BEDE!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Na kraju prosle sezone se znalo da ce Vojvodic biti nas trener,odmah posle pobede nad sutjesko u Zvorniku!

    ОдговориИзбриши