субота, 9. октобар 2010.

Дрина ремизирала са Војводином

Екипа Дрине искористила је слободан викенд у Премијер лиги за одигравање пријатељског меча са чланом Супер лиге Србије и једним од најбољих екипа ове земље, новосадском Војводином. Дрина већ дуже вријеме има добре, пријатељске односе са Новосађанима, важно је и истакнути да је екипа Војводине неколико пута и материјално помогла екипу Дрине, док је још била члан Прве лиге РС, гарнитуром дресова, фудбалским лоптама итд.


Након прошлонедељне бриљантне партије, против Партизана у Супер лиги, пред око 10.000 гледалаца, данашњи пријатељски меч, на стадиону "Карађорђе", са Дрином испратило је око педесетак. Новосађани су наступили без својих четворице репрезентативаца: Бркића, Мојсова, Ђуровског и Меребашвилија. Док је Дрина наступила у комплетном саставу.

Војводина је током читавог меча била бољи ривал и стварала је добре шансе, углавном преко Катаија и Абоубакара, ипак њих је успјешно заустављао голман гостију, Максимовић. На другој страни, након једног наизглед безазленог прекида искоса са десне стране, Ћулум је заврнуо лопту у шеснаестерац, њу нико није закачио у гужви која се створила испред гола Новосађана и на изненађење скамењеног голмана Кесића одсјела у мрежи - 0:1.

У другом полувремену тренер Војводине, Зоран Милинковић, је промјенио комплетну поставу, осим голмана Кесића. Војводина је у наставку кренула са опаснијим контрама, углавном по десној страни преко Стевановића, који је задавао подоста проблема одбрамбеним играчима Дрине. Имао је чак и двије прилике, обје главом, након центаршутева, од којих је једном добро уздрмао конструкцију гола. За разлику од њега, тамнопути нападач Војводине Јаоу имао је више среће, њему се посрећило да између тројице чувара упути лопту ка противничком голу са 12-13 метара, која је у 80. минути сусрета спрјечила први пораз Новосађана од почетка љетњих припрема - 1:1.

- Била нам је част да одмјеримо снаге са екипом Војводине. Сарадња два наша клуба, траје дуже, а интензивирана је одласком Мирослава Стевановића, једног од најбољих изданака наше фудбалске школе у Војводину. Убудуће ћемо проширити сарадњу, а на прољеће дочекаћемо наше спортске пријатеље у Зворнику - рекао је предсједник Дрине Миодраг Јевтић.

Због обавеза шефа Стручног штаба, Дарка Војводића, који се налази на предавањима за добијање профи-лиценце, екипу Дрине у Новом Саду с клупе је водио Миленко Милошевић.

- Резултат у овом мечу био је у другом плану, јер је циљ обје екипе био да се провјери форма пред наставак такмичења у првенствима наредног викенда. Одиграли смо одлично прво полувријеме, у којем је играла најбоља постава, а тај дио сусрета ријешили смо у своју корист. У другом дијелу су играли комбиновани састави, па су своју шансу добили сви играчи. Ова утакмица са изузетно јаким противником одлично нам је послужила да видимо у каквој смо форми пред један од најважнијих мечева у сезони, са Слободом. У паузи смо добро радили и екипа је све спремнија, па се надам да ћемо до сусрета у Тузли бити потпуно спремни, те да ћемо се с тог меча вратити непоражени - рекао је Милошевић.

Стријелац јединог поготка за чету из Зворника у мечу с "лалама", Данијел Ћулум, истакао је да је пауза због обавеза репрезентације дошла у право вријеме за Дрину.

- Од доласка новог шефа Стручног штаба радимо доста више на физичкој спреми, али нисмо имали довољно времена да се потпуно спремимо. Пауза је дошла у право вријеме, па ће резултати јаких тренинга сигурно бити видљиви у сусрету са Слободом. То је за нас врло битна утакмица, у коју улазимо с много самопоуздања, а сигурно је да ће сви фудбалери дати свој максимум. Атмосфера у екипи је одлична, што је изузетно битно. С Војводином смо показали да знамо да играмо, па сада с доста самопоуздања улазимо у сљедеће првенствене мечеве - нагласио је Ћулум.

Војводина Нови Сад - Дрина Зворник 1:1 (0:1)

Главни судија: Роберт Киш-Чепеги (Нови Сад)
Стрелац: Јао у 80. минути (Војводина), Ћулум у 25. минути (Дрина)

Војводина: Кесић, Вулићевић, Миловић, Трајковић, Павловић, Тумбасевић, Медојевић, Лазетић, Мелег, Катаи, Абоубакар. Играли су још: Смиљанић, Митошевић, Новаковић, Стевановић, Јао, Мудрински, Билбија, Несторовић, Каран, Ађуру.

Дрина: Максимовић, Лазаревић, Средојевић, Ћулум, Карваљо, Нинић, Крезовић, Ђелмић, Ристић, Обрадовић, Протић. Играли су још: Алексић, Паповић, Аћимовић, Ђерић, Васић, Митровић, Јеремић, Лазаревић.

извор: www.napredvosa.com 













































































































































5 коментара:

  1. Koji je ovaj DJERIC u Drini???

    ОдговориИзбриши
  2. Cobi tata mu drzi LAGUNU.. :DDD

    ОдговориИзбриши
  3. ha ha ha "Анониман је рекао...
    XAXAXA zato i igra" jesi smješan...on kad bude imao 20 godina biće bolji od polovine ovih u Drini zato nemoj pričati o onome što ne znaš tj. koga ne znaš.

    ОдговориИзбриши