петак, 22. октобар 2010.

Дрина у дербију зачеља дочекује Вележ

У суботу се игра шест сусрета 11. кола Премијер лиге БиХ, ипак нама ће најзанимљивији бити дуел који се игра у Зворнику а који је уједно окарактерисан и као дерби зачеља. Дрина ће дочекати мостарски Вележ и покушати побједом ухватити прикључак за опстанак у елитном рангу нашег фудбала. То би значио и прекид црне серије још од дуеала са Широким Бријегом у гостима.

Дрина је прошлу утакмицу изгубила у комшијском двобоју, у Тузли, од Слободе резултатом 3:0, док ни Мостарци нису боље прошли, изгубили су са убједљивих 5:2 на свом стадиону од Широког Бријега. Ипак оно што Вележ издваја као можда бољег ривала је то што има укупно три побједе и један нерјешен меч док Дрина има само једну побједу и један нерјешен меч. Екипа Дрине требало би да наступи у истом саставу као и у оном из Тузле. Дрина можда има веће шансе за тријумф јер игра на свом стадиону и пред својом публиком а ако значе нешто ријечи тренера Војводића онда се сигурно може очекивати тријумф у суботу.

- Још ништа није изгубљено. Једноставно морамо да побиједимо Вележ у наредном колу. Са три бода поново би се вратили у трку за опстанак. Иза нас су два везана и тешка гостовања у Широком Бријегу и Тузли и вјерујем да у финишу јесени можемо да узмемо шест или седам бодова - рекао је Војводић.

Мустафа Кодро, играч везног реда ФК Вележ, мисли да његова екипа може до бода али и до сва три.

- Ова утакмица нам је од великог значаја, гостујемо код екипе која је, бар табела тако говори, најлошија у лиги. Надам се да ћемо у Зворнику освојити барем један бод, иако ћемо, укаже ли нам се прилика, покушати освојити сва три бода - каже Кодро.

Меч се игра у суботу са почетком од 14.30 часова. Главни судија је Томислав Чуић (Томиславград), помоћници су му: Аднан Алиспахић (Зеница) и Жељко Драгојевић (Бања Лука); 4. судија је: Љубиша Врховац (Лакташи); Делегат сусрета је: Мерсим Мешић (Градачац) а контролор суђења је: Блаж Живковић (Орашје).

ДРИНА: Максимовић, Михајловић, Средојевић, Протић, Карваљо, Ћулум, Нинић, Крезовић, Обрадовић, Ђелмић, Ристић. 

Београдски вјечити
Очекује се да сутрашњи меч у Зворнику прати мали број публике, јер се у скоро исто вријеме игра дерби утакмица Јелен Супер лиге у Београду, у којем ће снаге одмјерити вјечити ривали Црвена звезда и Партизан а безпотребно је говорити да скоро стопостотни број становништва у Зворнику навија за један од ова два клуба.

1 коментар:

  1. Maksimovic nije siguran,jer ima povredu prepone..Tako da je on pod znakom pitanja....

    ОдговориИзбриши