субота, 23. октобар 2010.

Бити или не бити

Данашња утакмица са Вележом, као и свака следећа у првенству, биће квалификациона за фудбалере Дрине. Огроман бодовни заостатак може се надокнадити, само у случају да се искључе киксеви на домаћем терену, и ако се са стране донесе који бод.


- Мирни смо пред сусрет са Вележом, атмосфера је добра, а задовољан сам и залагањем својих играча на тренинзима у склопу припрема за овај меч. Дакле, имамо све предуслове да побједимо Вележ. Ми и немамо неки други избор већ да тријумфујемо. Са три бода против Вележа ухватили би прикључак са осталим екипама које се боре за опстанак. У случају неког другог резултата били би корак даља од сигурне зоне или били би корак ближе повратку у ентитетску лигу - каже тренер Дрине, Дарко Војводић.

Зворничани знају шта од њих очекују њихови навијачи.

- Нема ту много шта да се прича. Морамо на било који начин да савладамо екипу Вележа или нам нема спаса. Мислим да су Мостарци противник по мјери. Екипа је спремна, нема кажњених или повријеђених, па ћемо свим силама од првог минута кренути у напад. Могу речи да смо заиста до сада имали подршку навијача, који су нас бодрили и поред лоших резултата. Више не смијемо да трошимо кредите и играмо се њиховим стрпљењем, већ да игром и залагањем, поправимо утисак, а посебно бодовни салдо - јасан је бек Дрине, Душан Средојевић.

На другој страни, у екипи Вележа, ситуација уочи гостовања у Зворнику није нимало бајна. Наиме слично традицији свог бившег шефа Демира Хотића, данас први стратег мостарског тима Адис Обад више времена проводи у Јабланици него у Мостару због наводних обавеза на семинару тренера. Због тога је Обад пропустио готово пола тренинга у прошлој седмици. Осим тога и штопер Адмир Кајтаз због неспоразума са Управом одлучио је да не путује у Зворник и како нам је рекао затражит ће раскид уговора.

- Ситуација у клубу је већ иста дуже вријеме, али ми морамо радити, морамо тренирати, играти утакмице. Упорно се покушавамо идићи изнад свега али није лако.Уз све то у прошлом колу је стигао онај пораз од Широког Бријега у ситуацији када смо на полувремену имали водство. Знамо да је иза нас један неугодан низ и учинит ћемо све како би смо га данас прекинули у дуелу са Дрином. Дрина је уписала само једну побједу у првенству, али су и они у посљедње вријеме мало подигли своју игру и сигурно је да ће нам бити изузетно тешко. Недостају нам Асим Шкаљић и Златко Казазић два играча из те задње линије па смо приморани направити неке промјене у тој задњој линији, али ћемо одлучити прије саме утакмице - наглашава тренер Вележа, Адис Обад.

Утакмица се игра данас, а почиње у 14.30 часова, на Градском стадиону у Зворнику.

ДРИНА: Максимовић, Средојевић, Обрадовић, Михајловић, Карваљо, Протић, Нинић, Крезовић, Ристић, Ђелмић, Ћулум. Тренер: Дарко Војводић.

ВЕЛЕЖ: Борић, Кодро, Шлаљић, Кадрић, Кајтаз, Заимовић, Велагић, Окић, Дураковић, Ступац, Хасановић. Тренер: Адис Обад

Нема коментара:

Постави коментар