субота, 23. октобар 2010.

Дринина друга побједа

Дрина је остварила и другу узастопну побједу на домаћем терену и тако одржала какве такве шансе за опстанак у Премијер лиги БиХ. У дербију зачеља, пред око једва 300 гледалаца Зворничани су у оквиру 11. кола, побједили на свом стадиону Вележ из Мостара резултатом 2:0.

Дрина је од првог минута кренула озбиљно на гол Мостараца, направила је двије-три изгледне прилике у првом полувремену, од којих је и једну искористила те постигла гол. Играо се 25. минут утакмице када је на дијелу терена, који је припадао Вележу, Кикановић упошљава лопту за Обрадовића а овај је шаље за Огњена Ђелмића. Ђелмић је полуволејом шаље у мрежу иза немоћног голмана Борића за велико славље Зворничана.

У другом полувремену видимо исту слику као у првом, Дрина успјешно доминира тереном а Вележ се успјешно брани те покушава запријетити преко контра напада али безуспјешно. Домаћи су имали у 48. минути сјајну прилику, Ђелмић је шутирао са ивице шеснаестерца али лопта одлази поред десне стативе гола гостију. Ипак после неколико сјајних прилика, Дрина постиже нови гол за 2:0. Само што је ушао у игру, Никола Лазаревић, одличним пасом проналази капитена Драгана Ристића који лако заобилази голмана Борића и постиже свој други гол у лиги.

Дрина је до краја меча играла одлично али и са играчем мање, наиме, Никола Лазаревић је због два старта добио два жута картона - аутоматски црвени картон. Дрина у наредном 12. колу гостује екипи Челика из Зенице гдје се такође очекује добра игра и бар бод што би много значило екипи. Вележ је наставио свој низ пораза а поново се нашао на рубу испадања баш као и прије неколико сезона када је напустио друштво најбољих.

ДРИНА - ВЕЛЕЖ 2:0 (1:0)

Стријелци: Ђелмић у 26. и Ристић у 65. минуту (Дрина).
Стадион: Дрине.
Гледалаца: 300.
Судија: Томислав Чуић (Томиславград) 7.
Жути катрони: Кикановић, Крезовић, Н. Лазаревић (Дрина); Заимовић, Дураковић (Вележ).
Црвени картон: Никола Лазаревић у 90. минуту (Дрина).

ДРИНА: Максимовић -, Обрадовић 8, Средојевић 7,5 Михаиловић 7,5, Царваљо 7,5, Кикановић 7,5, Нинић 7 (од 64. мин. Н. Лазаревић 7), Крезовић 7,5, Ђелмић 7,5 (од 84. мин. Васић -), Чулум 7, Ристић 8 (од 79. мин. Ђерић -). Тренер: Дарко Војводић.

ВЕЛЕЖ: Борић 6, Заимовић 6, Велагић 6,5, Иветић 5,5 (од 68. мин. Ћемаловић -), Кодро 5, Окић 5, Дураковић 6 (од 59. мин. Шкаљић 5,5), Кадрић 5,5, Зољ 5,5, Хасановић 5,5 (од 46. мин. Лело 6), Јазвин 5,5. Тренер: Адис Обад.

Играч утакмице: Немања Обрадовић (Дрина) 8.



















Нема коментара:

Постави коментар