понедељак, 1. новембар 2010.

Дрина поново оштећена

Само три седмице након што се "слегла прашина" са утакмице 9. кола Широки Бријег - Дрина, када је главни судија тог меча, Елдин Јакуповић, вербално напао наше фудбалере и након два мјесеца од оног срамног суђења на мечу 3. кола са Рударом у Приједору, и после још неколико утакмица на којима мање - више оштећен наш тим, екипа Дрине поново је оштећена у гостима. Овај пут ривал је био Челик.


Током читавог меча фудбалери Дрине перфектно су одрађивали свој посао који им је задао тренер Војоводић али у једном моменту штопер Дрине, Иван Лазаревић, покушава да предрибла нападача домаћих, Дарија Пурића, овај му отима лопту и креће према голу Дрине. Голман Дрине, Горан Максимовић, креће према њему и уклизава како би спријечио Пурића да нешто више не направи. То се и догађа, Пурић скаће преко Максимовића и притом се лоше дочекује на ноге и пада (да ли намјерно или не то само он зна) а фамозни судија из Мостара, Ведран Зовко, показује на бијелу тачку и тако фактички поклања побједу Зеничанима. Наши момци и не покушавају да се жале главном судији јер знају да би то било вјероватно кобно за њих, добили би једно два - три жута или чак црвени картон, као што смо већ виђали на претходним утакмицама. Можда би ово и било брзо заборављено да се не зна да ће се већ у следећој утакмици поновити сличан сценарио.

Да ли савез мисли коначно да поправи стање у нашем, већ одавно, пропалом фудбалу или ће и даље главну правду водити клубови који дају судији више пара и тако купе себи толико жељена три бода. Да ли ће коначно Муниб, Бошко ... нешто конкретније урадити за наш фудбал осим што се гањају за фотеље, свађају колико ће предсједништво бројати чланова итд.? Докле ће се судије делегирати два дана пред утакмицу? Очекује се, наравно, и од ФК Дрина да сваки пут брзо реагује, те сазове медије и одржи прес конференцију на којој би се указале грешке са сличних утакмица, али исто тако и да се пошаље жалба ФС БиХ, јер без притиска на такмичарску комисију ми ћемо и даље бити изложени оваквим сценаријма а наш фудбал ће и даље бити дно дна Европе. Али можда би могли да се помиримо са чињеницом да ми нисмо клуб са кредитом и да немамо довољну заштиту нашег (ФС РС) савеза а камоли неког другог, и да се служимо логиком већ поменутог судије из Широког Бријега да нам је већ пресуђено. Лига тече даље...

3 коментара:

  1. Nažalost, mi smo samo žrtveno jagnje ove lige, izgleda!

    ОдговориИзбриши
  2. haha vi ste samo kanta za nabijanje!

    ОдговориИзбриши
  3. Majku im lopovsku hoce srpski klub da izbace,mamu im federalnu,po ko zna koji put smo osteceni,dokle vise?

    ОдговориИзбриши