петак, 5. новембар 2010.

Утакмица за уживање

Многи Зворничани, а и Сарајлије (из источног дијела Сарајева), са великим ишчекивањем су чекали 13. коло Премијер лиге БиХ, и утакмицу између Дрине и Славије у Зворнику. За многе поменуте људе ова утакмица представља својеврсни дерби источне Босне, Српске... па чак и једна од важнијих утакмица цијеле лиге. Можда је за неке веће клубове и навијаче ова моја констатација смијешна, али свако има право на своју борбу, па тако и наша Дрина, њени навијачи али и сутрашњи противник Славија. Многи још увијек, поготово они који не живе на овом дијелу наше државе и не знају како се заправо створило ривалство ова два клуба. Ево овако.

У мају 2006. године, ова два клуба састала су се у финалу кошаркашког плеј-офа Прве лиге РС. Играло се на двије добијене утакмице. Прва утакмица играла се у Зворнику, она је понајвише запамћена по нападима гостујућих навијача на обичну публику у дворани. У другој утакмици, у дворани у Лукавици, мета напада су поново били зворнички навијачи, који су дошли да бодре свој клуб, није се бирало средство, предмет којим ће се повриједити гостујући навијачи, и тако дође и трећа, коначна, утакмица у Зворнику. Хала је пуна, све гори од навијања, атмосфера какву дуго нисмо видјели на некој кошаркашкој утакмици, ипак жалост настаје у дворани када Славија узима титулу првака лиге. И тако настаде ривалство ова два клуба, али можда је веће оно међу навијачима ова два клуба. Зворничани су дуго чекали дан када ће се "осветити" Славији за онај пораз у финалу већ поменутог првенства.

Ватрена атмосфера очекује се и сутра на нашем фудбалском стадиону. Само што овај пут очекујемо побједу. Сасвим сигурно је да би трибине зворничког стадиона требале бити пуне, да ће "Вукови" поново, као и увијек, направити атмосферу за памћење. Вриједно је напоменути да су гостујући навијачи најавили долазак, њих око стотињак, "Соколови" поново најављују "инвазију" на Зворник. Биће то засигурно поново утакмица за уживање. Сигурно је да ће већ поменути домаћи навијачи дати све од себе а на тренеру Дарку Војводићу је да добро спреми своју екипу, што најбоље зна и умије. Јер ова утакмица није само ривалство два клуба, већ и толико позната борба за опстанак у овој лиги. Игру коју су показали, Ристић, Ћулум, Обрадовић и остала екипа, против Вележа али и против Челика, очекујемо да видимо и сутра, тада побједа неће сигурно доћи у питање. Оно што је Дрини правило проблеме, када су домаће утакмице у питању, је лоше вријеме, али ето прогностичари кажу да нас очекује лијеп и сунчан дан.

Позвао бих и све Зворничане, да сутра послије подне оставе све своје послове, да дођу на стадион у пола два, да покажу да им је стало до Дрине, њене игре и фудбалера, да имају њихову подршку. Да вјерују у њихов опстанак. Вјерујем исто тако да ће се и управа ФК Дрина смиловати, и да ће цијене карте, ако ништа више, бар да смање на 3 КМ. Јер данас, када, не само наш град, општину, већ и државу потреса финансијска криза, 5 КМ за некога значи опстанак од данас до сутра, један оброк а поготово што треба ставити руку на срце па признати, ма колико волили Дрину, да она својом игром и квалитетом не заслужује толику цијену карте.

Навијачка група "Вукови 2010." такође позивају омладину да им се придружи у суботу и помогне у бодрењу свог клуба те тако дају велику подршку за, надам се, нову побједу. Иначе цијена карте за "Вукове" је бесплатна. Утакмица почиње у 13.30 часова, сутра, дођите сви да уживамо у једном правом спектаклу.

1 коментар: