четвртак, 25. новембар 2010.

Дарко Војводић донио преокрет


Послије седмог кола Премијер лиге БиХ љубитељи фидбала у Зворнику са зебњом су гледали на табелу. Један бод који су фудбалери Дрине освојили у Бановићима у премијерном наступу у елитном такмичењу против Будућности био је охрабрујући, али онда је услиједила серија од шест пораза, од тога три на домаћем терену.

Управа зворничана морала је да реагује и умјесто Милета Милановића, екипу је преузео Дарко Војводић.

- Посебно су нам тешко пали порази од Олимпика и Травника на нашем терену. И против фаворизованог Борца смо имали шанси да избјегнемо пораз, али нас он није сувише погодио. У утакмицама против Олимпика и Травника губили смо у последњим минутама, што је била посљедица неприпремљености екипе - истакао је капитен Зворничана Драган Ристић.

На ужарену клупу Дрине пред утакмицу са Леотаром сјео је млади стручњак Дарко Војводић, који је унио прави препород у екипу. Од могућа 24 бода, освојено је 13 и Зворничани су избјегли последње мјесто на табели, пред прољећни дио првенства.

- Војводић нам је прије свега унио психичку сигурност у сопствене вриједности. Урађено је много и на физичкој спреми, па смо успјели да неке ствари промијенимо. Тако више нисмо губили мечеве у финишу сусрета, већ смо у судијској надокнади времена дошли до побједа против Леотара, Славије и Зрињског. Треба рећи да смо последње двије утакмице против Сарајева на ''Кошеву'' (1:1) и Зрињског на свом терену (1:0) одиграли практично са резервним саставом, јер су нам чак петорица играча из прве поставе били повријеђени. То нам показује да имамо и на клупи играча који могу успјешно да играју у нашем тиму - додао је Ристић.

Од директних конкурената за опстанак Дрина на прољеће дочекује Будућност, Звијезду, Слободу, Челик, а има и једну утакмицу више на свом терену, што им даје наду да могу да стигну до мјеста које им гарантује опстанак у Премијер Лиги БиХ.

-Вјерујем да ћемо на прољеће играти још боље и да ћемо сигурно сезону завршити ближе средини него дну табеле. Оно што је најважније, убијеђен сам да ћемо неколико кола прије краја првенства обезбиједити опстанак - рекао је капитен Дрине Драган Ристић.

Нема коментара:

Постави коментар