уторак, 22. фебруар 2011.

Анализа зимског прелазног рока

Ако се по јутру дан познаје онда можемо бити сасвим задовољни урађеним у овозимском прелазном року. Дошло је десет нових фудбалера а отишло је девет. У припремним утакмицама биланс је 3:2, наравно, позитиван. Али кренимо редом.

На почетку прелазног рока за Дрину није кренуло баш најбоље. Многи су најављивали свој одлазак, што због неисплаћених плата, што због истека уговора и преласка у неке друге клубове. Тада клуб напуштају Огњен Ђелмић(Звијезда Градачац), капитен Драган Ристић (Звијезда Градачац), Ведран Паповић (Слобода Мркоњић Град), Предраг Протић. После дуих преговора њима се придружују Роберто Кауе Карваљо, Немања Обрадовић (Рад Београд), Дарко Кикановић (Јагодина), Игор Аћимовић (Подриње Јања), а Светозар Вукашиновић постаје нови члан Стручног штаба.

Ипак, после многих одлазака услиједила су и бројна појачања. Од почетка јануара за клуб потписују Ненад Зечевић (Леотар Требиње), Никола Пребирачевић (Јавор Ивањица), Мирослав Савановић (Млади Радник Пожаревац), Милош Галин (Рад Београд), Никола Мојовић (Пролетер нови Сад), Радан Муминовић (Пролетер Теслић), Игор Лежајић (Срем Јаково), Ђорђе Шуша (Срем Јаково), Јасмин Јарановић (Раднички Лукавац) и Александар Васић (Лакташи).

После тога услиједиле су припреме. Прву припремну утакмицу Дрина је одиграла на вјештачкој трави у Теслићу против екипе Слоге из Добоја и ту побједила са 3:1. Тренер Дарко Војводић извео је најјачи састав у првом полувремену што се показало као добитна комбинација, јер ће касније у припремним утакмицама овај тим добити скоро свако прво полувријеме. У другом полувремену су наступили играчи из резерве подпомогнути са јуниорима, ипак они нису успјели издржати притисак ривала и примили су гол. Ову формацију видјећемо и у наставку припрема, са Славијом (1:2), Козаром (1:0), Жељезничаром (1:2) и Кроатиом Сесвете (3:2). Оно што сигурно радује је чињеница да су у овим припремним утакмицама доминрали нови играчи. Треба истаћи да је од 9 постигнутих голова, у припремама, 6 постигнуто од стране нових играчи. Највише се међу њима истакао Игор Лежајић али и Милош Галин који доминира својом висином па је већ сад међу „вуковима“ прозван „зворнички Жигић“.

У сваком случају очекује нас јако занимљиво првенство гдје нам је главни и једини циљ опстанак у лиги, а ако ћемо вјеровати ријечима нашег тренера, онда се можемо надати и средини табеле. У наставку првенства, у Зворнику, Дрина ће угостити главног конкурента у борби за опстанак – Будућност из Бановића. Први сусрет у Бановићима је завршен 1:1 али у овом сусрету све сем побједе је неуспјех. Оно што фудбалери и популарни Војвода очекују од нас је пун стадион и несумњиво је да ће резултат сам по себи доћи. У наставку текста издвајамо мишљење тренера и појединих фудбалера о шансама Дрине у наставку Премијер лиге. 

-Дарко Војводић, тренер
Пред нама је борба за опстанак, а ја вјерујем да ћемо успјешно испунити све циљеве, и да ће Дрина сезону завршити на мјесту које гарантује опстанак.  С овим појачањима имамо бољу екипу него јесенас, физички ћемо бити спремнији од готово свих осталих екипа. Били смо приморани да направимо реконструкцију тима. Екипа која је почела сезону и у првих осам кола освојила бод, показала је да није за овај ранг такмичења. Сада имамо практично нови тим и сигурно је да нећемо бити слабији. Лично, оптимиста сам и вјерујем да опстанак неће доћи у питање. Лига је поприлично изједначена, а уз борбеност, максимално залагање и озбиљност, готово да свако сваког може побијeдити. Трудићемо се да не испаднемо у нижи ранг, а ако се то случајно и деси, испашћемо мушки. Могу рећи да су се ''новајлије'' и ''старосједиоци'' веома добро уклопили и успјешно извршили све тактичке задатке које сам им поставио. Видјело се да ћемо са Милошем Галином имати пробојног централног нападача, коме ће асистирати Игор Лежајић. Искусни везиста Радан Муминовић је показао да ће бити велико појачање, баш као и Никола Пребирачевић. Доласком Мирослава Савановића додатно смо појачали конкуренцију на средини терена. Овај играч има искуство игра у најквалитетнијој лиги Србије, а нама су у борби за опстанак потребни искусни играчи. Вележ, ми и Будућност смо најугроженији и двије од ове три момчади ће по мом мишљењу напустити друштво најбољих. Ја се искрено надам да ћемо ми успјети сачувати премијелигашки статус, али сасвим сигурно ће бити тешко. Бојим се и закулисаних радњи јер некако ми се чини да је Дрина од свију отписана. Међутим, морам свима поручити да ми нећемо одустати и да ћемо учинити све да на терену изборимо опстанак. Ово на терену намјерно истичем јер много пута се знало десити да се опстанак избори негдје друго.

- Никола Лазаревић, везни ред
Мислим да смо довођењем нових играча направили прави избор. Подједнако је заступљена младост али и искуство. На сваком мјесту имамо по два или више квалитетних играча, а познато је да конкуренција може да донесе само квалитет. Већ у првом колу дочекујемо Будућност из Бановића, која је са нама један од кандидата који ће се борити за опстанак. Послије гостовања Борцу дочекујемо Рудар Приједор и послије те утакмице стање на табели за нашу екипу биће много јасније.

- Никола Мојовић, везни ред
У току зимске паузе стигао је позив од тренера Војводића и без двоумљења сам га прихватио. Већину нових саиграча у Дрини познајем, а са некима сам играо за Сутјеску. Знам да нам неће бити лако да изборимо опстанак и да морамо сви да дамо максимум. Дошао сам да помогнем Зворничанима у борби за опстанак и убјеђен сам да ћемо на крају сезоне успјети да сачувамо статус премијерлигаша.


- Мирослав Савановић, везни ред
Тренер Војводић успијева да из сваког појединца извуче максимум. У екипи је доста младих играча који ће уз неколико старијих и искуснијих бити носиоци игре. Не познајем довољно квалитет тимова у Премијер лиги, али оно што знам увјерава ме да Дрина има већи квалитет бар од неколико екипа и да ћемо сигурно изборити опстанак.


- Милош Галин, напад
Могу да кажем да сам изузетно задовољан оним што смо као екипа урадили током припрема. Све смо полагали на физичку спрему, а у припремним утакмицама смо одрадили све што је тренер тражио. Конкуренција у екипи је велика, јер је стигло доста квалитетних играча. Очекујем да ћу својим головима помоћи екипи да оствари зацртани циљ, а то је опстанак у лиги. Најважније је да сви будемо здрави и да оно сто смо урадили током припрема покажемо у првенственим утакмицама. Чуо сам да су моји клупски другови јесенас били надомак побједе у Бановићима и да су изједначујући гол примили при крају утакмице. Очекујем да већ у суботу покажемо да смо бољи од Будућности, а у каснијем дијелу првенства и од још неких тимова и да ћемо успјети да останемо у лиги. Бићу сретан ако моји голови допринесу остварењу тог циља.

2 коментара:

  1. ajd pustite prazne price,,,,videcemo vas u subotu protiv banovica kako cete da se pokazete na terenu,,,,,,

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2. март 2011. 22:00

    ae anoniman ne javljaj se

    ОдговориИзбриши