петак, 11. март 2011.

Управа Дрине: Ова лига је много скупа, не бјежимо од обавеза, све ће бити испоштоване!


Извор: Пресс РС

Члан Управног одбора, који је желио да остане анониман, изјавио је да су играчи, и поред тога што им управа дугује новац, пренаглили и да обе стране имају исти циљ:

- Ова лига је много скупа, али ми се свим силама боримо да играчима пружимо што боље услове. Имамо исти циљ и на том путу морамо да сарађујемо. Фудбалери то понекад не разумију и зато су реаговали овако ишитрено. Ми не бјежимо од обавеза.Напротив,оне ће све бити испоштоване, али овакав потез је имао непотребан и негативан одјек у јавности.

Наш саговорник је додао како очекује да ће се новонастала ситуација убрзо превазићи те се нада да дан паузе неће утицати на играче пред тешке испите у наставку премијерлигашке сезоне.

- Наш клуб је умногоме везан за буџет општине Зворник, која нам је практично и главни спонзор. Надам се да ће сви имати слуха и помоћи нам у тешкој ситуацији. Свјесни смо да проблема има свугдје, у цијелој привреди, гдје радницима такође касне плате. Међутим, оптимиста сам и вјерујем да ће ствари кренути у правом смијеру. Нећемо дозволити да се ситуација додатно искомпликује и да одигравање следеће утакмице дође у питање. О томе не размишљамо и меч против Приједорчана ће се сигурно играти
- истакао је члан Управног одбора Дрине

Шеф стручног штаба Дарко Војводић подржао је играче у њиховим настојањима, али је исто тако поручио да он није учествовао у заговарању штрајка.

- Ја сам им рекао да је њихово радно мјесто терен и да сваки дан треба да се одазову на тренинг. Они су сами одлучили да ступе у штрајк, а какав бих ја тренер био кад небих стао уз своје фудбалере. Једноставно, такав сам тип човјека. Па не знам да постоји капетан коју није уз своју војску. Они су имали довољно стрпљења за нека обећања и овакав радикални корак је био једино рјешење. Та једна плата је отрпилике оно што су тражили и сада треба да гледамо само напријед - нагласио је Војводић.

Стратег Зворничана поручио је да је штрајк дошао у невријеме, пред врло важан домаћи сусрет са Рудар Приједором, у којем његови пулени немају право на кикс.

- Тренутак јесте незгодан, међутим, надам се да ћемо из свега извући позитивне ствари, те да ће нам ово бити додатни мотив да савладамо "рударе". Приједорчане изузетно цијеним, показали су колико вриједе, али ова утакмица је нама много битнија него њима. Један пропуштен тренинг неће нас избацити из такта и зато очекујем да ћемо пружити још једну добру партију, и уз помоћ навијача наравно доћи и до три бода - закључио је Војводић.

Шеф стручног штаба Дрине Дарко Војводић, одбио је понуду да преузме кормило тузланске Слободе у којој је изградио играчку каријеру.

- Понуда је била на столу, али ја сам рекао не. Није било лако одбити моју Слободу, али једноставно нисам могао да окренем леђа Дрини и овим момцима са којима сам већ дуго заједно и са којима "гинем" за сваки бод. Сигуран сам да нисам погријешио, као што сам и сигуран да ћемо испунити наш циљ - био је јасан Војводић

2 коментара: