среда, 11. мај 2011.

Нинић: Управа крива за лоше резултате Дрине


Фудбалери Дрине у Мостару доживјели су нови првенствени пораз од Вележа (0:2). Зворничанима је ово десети узастопни пораз, а четири кола прије краја остали су и без теоријских шанси за опстанак. Једини циљ тима из Зворника је да одигра све мечеве до краја сезоне, те да се у тим мечевима не обрука.

Послије утакмице у Мостару, екипу је напустио Иван Нинић који је као главни разлог одласка из клуба навео лошу финансијску ситуацију и хаотично стање у Дрини.



- Дуговања према појединим играчима премашују 7.000 марака. Нисмо примили плате још из јесењег дијела сезоне, иако смо добијали обећања. Када смо изгубили сваку шансу за опстанак речено нам је да новца нема. Управа клуба готово да и не постоји, а разлог за неисплаћене плате сигурно нису лоши резултати, јер смо прошле године били први у Српској, па су нам и тада остали дужни. Новац играчи не добијају, а гдје он иде, никоме није јасно. Тражили смо да се појави неко од чланова управе и поприча с нама, како бисмо направили ревизију дуговања. Нико од тих људи, међутим, нема храбрости да дође пред играче. Одговорно тврдим да је главни кривац за испадање из Премијер лиге управа, јер су играчи послије првог прољећног кола изборили пласман на позицију која гарантује опстанак. Морали смо међутим, ступити у штрајк због кашњења плата - закључио је Нинић.

Шеф стручног штаба Дрине, Драган Мићић истиче да су млади играчи искористили шансу у Мостару.

- У првом дијелу били смо потпуно равноправан ривал а имали смо и своје прилике које су остале неискоришћене. Наш највећи добитак на овој утакмици је чињеница да су своју шансу добили и искористили јуниори Васић, Ђурић, Ђерић и Рустемовић, који ће бити ослонац Дрине у наредној сезони - рекао је Мићић.

2 коментара: