недеља, 15. мај 2011.

Заслужена побједа Дрине (фото)

Фудбалери Дрине, помало изненађујуће, јуче су остварили побједу на свом стадиону против Челика из Зенице, финалисте Купа БиХ, и тиме прекинули низ од десет узастопних пораза у Премијер лиги БиХ. Побједа је више него заслужена а само чудо спасило је Зеничане да пораз не буде убједљивији. Општи је утисак да је Дрина јуче одиграла једну од најбољих утакмица сезоне.

Од почетка су Зворничани наметнули свој стил игре и у потпуности су доминирали тереном. Прва најозбиљнија прилика виђена је тек у 16. минуту када је покушао Ћулум. Затим су услиједиле нове прилике домаћих преко Васића и Савановића. У 32. минуту Савановић волејом шаље лопту у сами горњи угао гола Челика али крајњим напором голман гостију Билобрк избацује лопту у корнер. И Лежаић је био један од оних фудбалера које срећа јуче није послужила па је тако у неколико наврата пропустио да донесе водство Дрини.

У другом полувремену скоро иста слика на терену. Дрина је покушавала да дође до водства док је Челик у потпуно непрепознатљивој и безидејној игри покушавао нешто више да уради из полуконтри. У 56. минуту коначно је одбрана гостију капитулирала. У једној скок игри Лежаић успјева додати главом лопту Ћулуму који сам избија пред голмана Челика Луку Билобрка те га заобилази и шаље лопту у мрежу за велику радост малобројних домаћих навијача. После датог гола Дрина је рутински утакмицу привела крају те коначно приредила радост свим својим навијачима.

Због повреда утакмицу су у 12. и 13. минуту напустили Слободан Ђурић и Далибор Крезовић. Следећу утакмицу Дрина гостује у Источном Сарајеву екипи Славије.

ДРИНА Зворник – ЧЕЛИК Зеница 1:0 (0:0)

Стријелац: Ћулум 56. минута;
Стадион: Градски;
Гледалаца: 300;
Главни судија: Ведран Зовко (Мостар) 7;
Помоћници: Алмир Чишић (Мостар) и Сретен Удовичић (Приједор);
Четврти арбитар: Љубиша Врховац (Лакташи);
Контролор суђења: Сувад Мусић (Лукавац);
Делегат: Лазар Мартиновић (Чапљина);
Жути картони: Пребирачевић, Иван Лазаревић, Лежаић, Рустемовић, Савановић (Дрина), Капетан, Шишић, Исаковић (Челик).

Играч утакмице: Данијел Ћулум (Дрина) 7,5;

ДРИНА: Максимовић 7,5, Средојевић 7,5, Лазаревић 7,5, Рустемовић 7, Михајловић 7,5, Кутлачић 7, Ђурић - (од 10. Савановић 7), Радован Васић 7,5 (од 81. минута Ивановић - ), Лежаић 7,5, Крезовић - (од 12. Пребирачевић 7), Ћулум 7,5. Тренер: Драган Мићић.

ЧЕЛИК: Билобрк 6, Немељаковић 5,5, Садиковић 6, Човић 6, Милошевић 6,5, Каптеан 5 (од 46. минута Исаковић 6), Шишић 5, Пурић 6, Адиловић 5, Џафић 5 (од 52. минута Чулов 5,5), Хаџић 6 (од минута 52. Хасановић 5,5). Тренер: Абдулах Ибраковић







1 коментар:

  1. Анониман16. мај 2011. 08:33

    ovko ste mogli i pre..iskoristite sansu..ostanite u ligi...ko jebe upravu..ostavite nesto iza sebe..ako je uprava lopov ,bez obraza, vi ste casni i posteni momci zeljni igre i dokazivanja..samo napred ja verujem u vas ajmo u pobede

    ОдговориИзбриши