субота, 21. мај 2011.

Травник лети из Премијер Лиге БиХ?


Извор: Пресс РС

Фудбалски савез БиХ чека телеграм из сједишта УЕФА којим ће бити потврђена усмена препорука да ФК "Травник" мора да буде избачен из Премијер лиге због намијештања пет мечева на припремама у Швајцарској 2009. године!

Ово за Пресс РС тврди добро обавијештени извор близак ФС БиХ, који истиче да је Травничане дефинитивно "закопао" Анте Шапина кога је суд у Бохуму осудио на пет и по година затвора због намијештања утакмица широм Европе и подмићивања играча, судија и једног функционера УЕФА. Шапина је током суђења устврдио да је заједно са својим главним сарадником Маријом Цвртком организовао и финансирао турнеју Травника по Швајцарској и договорио се с'њима да одиграју пет намјештених утакмица.задатак Травничана је био да играју онако како им Шапина каже да би он у кладионицама могао да подигне огромне улоге за "неочекиване" резултате.

Екипа Травника, по свему судећи, већ се помирила са судбином, па због тога, вјероватно и пружа очајне партије, препуштајући бодове и на својој "Пироти" гдје су доскоро били жилав противник и најјачим екипама. С друге стране зворничка Дрина и Будућност из Бановића нагло су се тргле и почеле да побјеђују иако су до избијања скандала биле на дну табеле и без шанси за опстанак.

Чланови комитета за нормализацију фудбала због тога су молили челнике УЕФА да не саопштавају одлуку о елиминацији Травника до краја шампионата. Њихова жеља да сачувају регуларност првенства није уродила плодом, јер је неко из Савеза обавијестио Дрину и Будућност да "везири" наредне сезоне неће бити чланови елите. Због чега су те двије екипе напрасно проиграле и почеле да преслишавају ривале. Тако су Зворничани послије девет везани пораза у 27. рунди на свом терену очитали лекцију Челику, а одмах потом савладали Славију у гостима и пробили се на претпоследње мјесто које им у оваквој ситуацији гарантује опстанак.

Предјседник Дрине Миодраг Јевтић тврди да су Зворничани цијело првенство играли поштено и да су последњи резултати плод растерећености екипе.

- Истина је да смо и ми чули за "случај Травник". Међутим све су то непотврђене информације а ја не желим да нагађам. Наша издања у последње вријеме немају везе с'тим. Играмо без оптерећења, момци се труде и резултати нису изостали. На исти начин супроставићемо се и Сарајеву у недељу
- каже Јевтић.

3 коментара:

  1. Ale ale ale ooo moras Drino dati gol... !!!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман21. мај 2011. 13:25

    DRINA ISPADA,JA SAM IZ ZVORNIKA,ALI DRINA ISPADA

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман22. мај 2011. 13:38

    "Član bosanske Premier lige, ekipa Travnika, nalazi se pod posebnim programom prismotre istražitelja UEFA, nakon što je osuđeni Ante Šapina priznao kako je u saradnji sa čelnicima te bh. ekipe namještao prijateljske utakmice sa švajcarskim klubovima", piše SuddeutscheZeitnung.
    Zbog svega, Travničanima bi se moglo desiti da im se čak i zabrani učešće u svim takmičenjima koje su pod ingerencijom UEFA, sve dok se cijeli slučaj ne istraži. To bi značilo da Travnik naredne sezone neće igrati u Premijer ligi!
    Samo da ih izbace,a Drina ostaje 100 % !!!

    ОдговориИзбриши