четвртак, 19. мај 2011.

Ново изненађење Дрине (видео)

Фудбалери Дрине направили су још једно, пријатно, изненађење за све своје симпатизере и навијаче. Данас су као гости у 28. колу савладали екипу славије из Источног Сарајева са 1:0 те тако забиљежили другу узастопну побједу. Једини гол пао је у самом финишу првог полувремена а стријелац је био Душан Средојевић.

У утакмици без пуно правих и конкретних прилика, што се и очекивало, Славија је боље ушла у меч, имала више шанси, али голман Максимовић је успјешно одољевао тим налетима. Ипак озбиљније су први запријетили гости. У 13. минути. Иван Лазаревић је дугом лоптом избацио Игора Лежаића, који се нашао очи у очи са голманом Славије Стефаном Томовићем, а онда са десетак метара пребацио лопту преко оквира гола. Неколико тренутака касније Џемал Садиковић је центрирао с лијеве стране, Игор Радовановић лијепо примио лопту, шутирао са седам метара, а она се од десне стативе Дриног гола одбила у поље. Послије тога услиједило је затишје све до 40. минуте када је Данијел Ћулум изненада шутирао са 20 метара и замало био непрецизан. У 44. минути Игор Радовановић се нашао у доброј прилици, али његов покушај са седам метара голман Дрине Горан Максимовић осујетио је тако што је скренуо лопту у корнер. Баш кад се очекивао крај првог полувремена Дрина је извела брз контра напад, Радован Васић шаље лопту према Душану Срдојевићу а овај се одлично сналази те матира Дујковића, голмана Славије за велику радост Зворничана.

У другом полувремену скоро иста слика на терену као у првом. Најбољу прилику Славија је имала у 62. минути. Џемал Садиковић је центрирао из корнера с десне стране, највиши у скоку био је Саша Радовановић, али његов покушај главом уздрмао је пречку да би одбијену лопту његов брат Игор главом послао у наручје Горана Максимовића. У 71. минути Максимовић се није дао изненадити након шута Емира Зебе са 20 метара, а све дилеме могао је отклонити Бобан Ђерић у последњим тренуцима сусрета када из добре позиције није успио послати лопту у мрежу Славије. Ипак на крају је осталао резултат 0:1. Дрина биљежи свој седми тријумф у овој сезони и сасвим сигурно ће у добром расположењу дочекати, у недељу, екипу Сарајева у последњем сусрету ове сезоне у Зворнику, гдје је сасвим сигурно императив нова побједа за крај ове неуспјеле акције зване "опстанак у Премијер лиги".

СЛАВИЈА И. Сарајево – ДРИНА Зворник 0:1(0:1)

Стријелац: Средојевић у 45. минуту (Дрина).
Стадион: СРЦ ''Славија'' у Источном Сарајеву.
Гледалаца: 100.
Судија: Љубиша Врховац (Лакташи) 6,5.
Жути картони: Регоје, Садиковић, Симић, Тодоровић (Славија): Ивановић, Ћулум, И. Лазаревић, Васић (Дрина).
Играч утакмице: Радомир Васић (Дрина) 6,5.

СЛАВИЈА: Томовић -, Поповић 5, Регоје 5,5, С. Радовановић 5,5, Садиковић 5, Рашевић 5, Н. Шешлија 5, Перишић 5 (од 54. мин. Симић 5,5), Тодоровић 5, Оглечевац 5 (од 46. мин. Зеба 5,5), И. Радовановић 5(од 78. мин. Пушара - ). Тренер: Драган Бјелица.

ДРИНА: Макисмовић -, Ивановић 5,5 (од 90. мин. Јеремић - ), Средојевић 6,5, И. Лазаревић 6, Михајловић 6, Кутлачић 6, Ћулум 6,5, Р. Васић 6,5, Савановић 5,5 (од 90. мин. Костић - ), Рустемовић 5,5, Лежаић 6,5(од 79. мин. Ђерић - ). Тренер: Драган Мићић.




Нема коментара:

Постави коментар