среда, 20. јул 2011.

Муке тренера Мићића


Зворник - Припреме фудбалера Дрине за почетак првенства у Првој лиги Републике Српске увелико трају, али са доста проблема.

Тренер Драган Мићић, коме помаже Светозар Вукашиновић, већ при крају такмичења у Премијер Лиги Босне и Херцеговине, суочили су се са проблемом осипања играчког кадра. Када је већ било извјесно да ће Зворничани напустити најелитније такмичење у БиХ, цијели тим је напустио град на Дрини, екипа се ослањала на играче из омладинског погона.


- Нажалост, тренд осипања играчког кадра се наставио. Када смо започели припреме за првенство у Првој лиги Републике Српске, недостајала нам је цијела екипа. Почели смо са младим играчима, док долазак неопходних појачања тече веома споро. Неопходно нам је у свакој линији тима по једно квалитетно појачање. Сви играчи који су на припремама раде углавном са доста труда и уз велико пожртвовање - рекао је тренер Мићић.

За сада су у екипу Дрине званично стигла два играча, оба из Напретка из Доњег Шепка. Ради се о штоперу Влади Ивановићу и нападачу Драгану Васиљевићу. Очекује се да они са својим искуством представљају значајна појачања зворничког прволигаша. Од "старих" играча у екипи Дрине Остали су капитен и најстарији играч голман Горан Максимовић, Поред њега ту су Никола Лазаревић и Мирослав Јевтић који се још увијек нису укључили у тренажни процес. Тренер Мићић може да рачуна и на браћу Александра и Радована Васића, Дарка Митровића ,Радомира Јеремића, Недима Рустемовића и Слободана Ђурића, који имају искуство играња у Премијер Лиги.

Одређен број играча се не појављује на тренинзима, али нису ни затражили исписнице из клуба. Тренутно се на проби налази доста играча и уколико задовоље очекивања тренера, са њима ће бити склопљен уговор. Са доста измијењеним тимом Дрина је одиграла прву контролну утакмицу са екипом Младости из Велике Обарске.


- Могу Бити задовољан како су одиграли млади играчи, посебно у другом полувремену. Доста су трчали ја били борбени те када се још уиграју мислим да се на њих можемо ослонити у првенству - додао је Мићић.

Контролне утакмице

Фудбалери Дрине су прву припремну утакмицу одиграли против Младости из Велике Обарске (1:1), а у плану је још неколико. Зворничани ће се данас састати са Раднички Стобексом из Лознице, а у суботу и недјељу учествоваће на турниру у Тојшићима. До почетка првенства Дрина ће одмјерити снаге са екипама Лознице, Радника из Бијељине, слободни термини су 3. и 6. Август, када се планира Генерална проба пред почетак првенства.

Извор: Глас Српске

Нема коментара:

Постави коментар