петак, 8. јул 2011.

Oслонац за јуниоре

Фудбалери Дрине почели су припреме за почетак првенства у Првој лиги РС, а на прозивци, коју је обавио шеф стручног штаба Драган Мићић, појавило се 20 фудбалера. У односу на прошлу сезону, када су Зворничани били чланови ПЛ БиХ, играчки кадар је комплетно промјењен, јер је клуб напустило десетак првотимаца.


- Са подмлађивањем састава смо почели још у прошлој сезони, када су шансу да играју у ПЛ БиХ добијали играчи из јуниорског погона. На првој прозивци појавило се двадесет фудбалера, док су голман Горан Максимовић и Дино Рустемовић одсутни из оправданих разлога. Састав је коплетно промењен, па ће окосницу тима чинити млади играчи. У преговорима смо са неким појачањима и треба очекивати да се екипи закоји дан прикључи четири или пет новајлија. Наш главни циљ ће бити стварање младе екипе, као и пласман у средину табеле. Прошле сезоне смо испали из најквалитетнијег ранга такмичења, па нам је сада потребна консолидација клуба - нагласио је Мићић.

Један од најискуснијих у тиму, штопер Дарко Митровић очекује да ове сезоне екипа сачува статус прволигаша.

- У клубу има доста проблема, јер се појединим играчима дугује по неколико плата. Због свега тога на прозивци су се појавили јуниори и домаћи играчи. Наш једини циљ ће бити да изборимо опстанак у Првој лиги РС, како клуб не би доживео судбину некадашњих премијерлигаша, који су испадали у Другу лигу. Даћемо максимум, а очекујем да се добро спремимо и уиграмо - поручио је Митровић.

Нема коментара:

Постави коментар