субота, 20. август 2011.

Прва лига РС, друго коло: Дрина гост Сутјеске


Извор: Глас Српске

Једна од најзанимљивијих утакмица другог кола Прве фудбалске лиге Републике Српске играће се у суботу у Фочи између Сутјеске и зворничке Дрине.

Ове двије екипе нису се састајале прошле сезоне пошто су Зворничани наступали у Премијер лиги БиХ, гдје су се неславно провели. Фочаци су направили прворазредно изненађење у првом колу јер у славили убједљивим резултатом у Јањи код Подриња и сада желе да тај тријумф потврде на свом терену освајањем нова три бода.

- Наставили смо серију побједа из прошлог првенства и на почетку новог, тако да у утакмици против Дрине из Зворника тражимо нове бодове. Посебно добро играмо на домаћем терену, атмосфера коју праве наши навијачи је одлична, тако да у сваку домаћу утакмицу улазимо са императивом побједе. Aмбиције клуба су да будемо у самом врху табеле, а уколико се укаже прилика, да нападнемо и шампионску титулу - рекао је фудбалер Сутјеске Веселко Његуш.

У првом колу изабраници Драгана Мићића су ремизирали на свом терену са Слободом из Мркоњић Града и сада ће бити на тешком испиту пошто Сутјеска на свом терену ријетко кад губи. Везиста Дрине Слободан Ђурић очекује добру игру своје екипе и позитиван резултат.

- На премијери смо мало подбацили и одиграли против Слободе без голова, па ће нам меч у Фочи бити прилика за поправни. Домаћи састав је фаворит јер играју пред својом публиком, а имају и знатно искуснији тим. Због чињенице да Фочаци имају велике амбиције у шампионату били бисмо задовољни и освојеним бодом. Сигурно је да се нећемо бранити, већ ћемо једном отвореном игром покушати да им парирамо на средини терена. Надам се да ћемо бити ефикаснији него у првом колу - истакао је Ђурић.

Нема коментара:

Постави коментар