недеља, 28. август 2011.

Дрина поражена од Слоге из Добоја

У оквиру 3. кола Прве лиге РС фудбалери Дрине поражени су на свом стадиону од фудбалера Слоге из Добоја са 3:2. Око 300 гледалаца виђело је једну узбудљиву утакмицу са пет постигнутих голова и са једним промашеним једанаестерцем. По свему приказаном може се речи да су гости сасвим заслужено славили а да су мало сналажљивији били побједа би сигурно била и убједљивија.

Само што се кренуло са центра виђен је и први погодак. Дујковић је у 3 минуту извео слободан ударац са десне стране од гола Дрине, са неких 18 метара, лопта у шеснаестерцу Дрине долази до Лукића који проналази у петерцу Кнежевића а овај неометано лопту шаље у гол.

До 13. минуте није било превише узбуђења а онда нападач домаћих Николић изненада излази с лоптом сам пред голмана Троглића али успјешнији је голман гостију, који успјева да изблокира шут. У 16. минуту други нападач Дрине, Ђурић, при испуцавању лопте Троглића, блокира његов ударац и замало постиже изједначујући гол. У 17. минуту фудбалер Слоге Перић сјајно шутира са неких 20 метара али голман Максимовић одличном парадом избацује лопту у корнер.

У 20 минуту узбуђење пред голом гостију. Рустемовић изводи слободан ударац, лопта долази до Николића а један од фудбалера Слоге неспретно обара нападача Дрине и прави једанаестерац. Извођач најстрожије казне је Рустемовић али лопта одлази високо преко гола.

У 28 минуту изједначење. Ђурић се налази очи у очи са голманом Слоге и сигурним шутем лопту шаље у мрежу за 1:1. Само десет минута послије, скоро идентична ситуација пред голом гостију али овај пут у главној улози је Николић који, такође, погађа гол Слоге за 2:1 и велико славље.

До краја првог полувремена домаћи су у 44 минуту могли доћи и до веће предности када је са око 25 метара шутирао Радован Васић али лопта је отишла замало преко гола.

У 45 минуту “хладан туш” за домаће. Перић изводи слободан ударац са око 35 метара а највиши у шеснаестерцу Дрине је Филиповић који лопту главом шаље преко, данас врло лошег, голмана Максимовића у гол.

Друго полувријеме нам је донијело нешто лошију игру домаћих и благу офанзиву гостију. У 55. минуту фудбалер Слоге са неких 20 метара од гола Дрине опробава свој шут и сјајним погодком доноси предност својој екипи од 3:2.

До краја утакмице Дрина је очајнички покушавала да поравна резултат али сваки напад завршавао се успјешном одбраном Слоге. У 77 минуту нападач Дрине Ђурић са ивице шеснаестерца Слоге шутира према голу Троглића али погађа пречку. Исти играч у 94 минуту покушао је да постигне гол из слободног ударца али голман гостију побјеђује. На крају резултат је гласио Дрина – Слога 2:3, заслужена побједа гостију.

У следећем, 4. колу, Дрина иде у госте теслићком Прoleтеру док је Слога домаћин Слободи из Новог Града.

ДРИНА Зворник – СЛОГА Добој 2:3 (2:2)

Стријелци: 0:1 Кнежевић у 3., 1:1 Ђурић у 28., 2:1 Николић у 38., 2:2 Филиповић 45., 2:3 Дујковић у 55. минуту. Стадион: Градски у Зворнику. Гледалаца: 300. Судија: Далибор Анђић (Омарска). Помоћници: Жељко Челица (К. Дубица) и Драган Керановић (Приједор). 4. судија: Душко Јокшић (Приједор). Делегат: Владо Комлен (Требиње). Контролор суђења: Душко Вујичић (Фоча). Жути картони: Ивановић, Ерић, Николић, А. Васић, Лазић (Дрина), Кнежевић, Перић, Лукић (Слога).

ДРИНА: Макисмовић, Ивановић, Ерић, Милојевић, Јеремић, Рустемовић (од 53. А. Васић), Р. Васић, Николић (од 64. Лазић), Ђурић, Васиљевић (од 23. минута Илић). Тренер: Драган Мићић.

СЛОГА: Троглић, Добрић, Вуковић, Витковић (од 94. Мујчић), Кнежевић, Лукић, Веселиновић (од 81. Јанковић), Пејић, Дујковић, Кршић (од 45. минута Марић), Гордић. Тренер: Зоран Чургуз.






2 коментара: