четвртак, 15. септембар 2011.

Николић као хаубица

Иако старт првенства у Првој лиги Републике Српске није ништа добро обећавао прошлогодишњем премијерлигашу Дрини изгледа да су ствари кренуле набоље.

Реновирани и знатно подмлађени тим, освојио је само бод у премијерној утакмици са Слободом из Мркоњића Града, а у другој утакмици изгубио минималним резултатом у гостима од Сутјеске.


Послије двоструког вођства против Слоге у трећем колу, ипак су остали без бодова и тако са само једним бодом били приковани за дно табеле. Многи су сумњичаво вртјели главом не вјерујући у могућности овог новог састава Зворничана. A онда је Дрина заблистала на утакмици у Теслићу и донијела сва три бода против традиционално неугодног Пролетера.

Двоструки стријелац за Дрину био је млади Aлександар Николић, који је и доведен да би давао голове. Свој голгетерски учинак Николић је увећао на утакмици са фаворизованом Модрича Максимом, када је постигао први гол за Зворничане и тако допринио другој узастопној побједи Дрине.

- Искористио сам одлично додавање младог Милана Симића и гађао прецизно у горњи угао голмана Модричана. Владо Ивановић је евро голом, запечатио судбину "уљара", па смо тако стигли до друге узастопне побједе. Убијеђен сам да нам је кренуло и да ћемо из кола у коло бити све бољи - нагласио је Николић, коме је гол против Модрича Максиме био четврти у првенству.

Овај 198 сантиметара високи нападач прошао је све селекције у екипи Дрине и био стандардни репрезентативац БиХ у селекцији до 19 година. Једно вријеме се окушао у екипи сарајевског Жељезничара, а у љетном прелазном року вратио се у старо јато.

Подриње

У сљедећем колу Зворничани гостују у Јањи, гдје ће се састати са домаћим Подрињем.

- Благу предност дајем домаћину, који тешко губи бодове пред својом публиком. Међутим, играмо све боље и неће бити никакво изненађење ако се вратимо са бодом или три. Не могу да обећам да ћу постићи гол, али најмање је битно ко ће бити стријелац. Најважније је да се вратимо непоражени - нагласио је Николић.



Нема коментара:

Постави коментар