недеља, 11. септембар 2011.

Друга узастопна побједа (фото)

Фудбалери Дрине наставили су партију добрих игара и после Теслића, и прве првенствене побједе, “пала” је и екипа Модрича Максиме. По сунчаном и спарном времену малобројна публика на Градском стадиону у Зворнику, до самог краја утакмице, није имала прилику да види баш занимљиву и квалитетну игру. Може се речи да је Дрина, након двије солидне прилике, успјела да постигне два гола и да забиљежи вриједну побједу.

Утакмица је почела минутом шутње за трагично настрадале, бивше фудбалере Дрине, Милоја Симића и Предрага Протића.

У првом полувремену једино што је вриједно помена  јесу два постигнута гола домаћих и два жута картона, по један на обје стране.

У 19. минуту пред голом гостију, Радован Васић добро је проиграо Александра Николића, који је с лакоћом преварио једног одбрамбеног фудбалера Модриче, те солидним вoleом шаље лопту у гол Никића за 1:0.

На самом крају првог полувремена фудбалер Дрине Владо Ивановић изводи слободан ударац са око 18 метара, од гола гостију, и сјајним и јаким шутем шаље лопту у горњи лијеви угао Модриче за, како се на крају испоставило, коначан резултат од 2:0.

Почетком другог полувремена поново гледамо благу иницјативу Дрине. У 50. минуту Александар Ивановић опробава шут са око 22 метра, али успјешно брани голман Модриче Никић. Само два минута касније Николић се налази у шеснаестерцу Модриче и после неуспјелог шута према голу гостију лопту враћа Рустемовићу који шутира по средини гола али поново је успјешнији голман Никић.

Прва права прилика Модриче виђена је у 80. минуту када је слободан ударац извео са 18 метара Томић, који је у 75. минуту замјенио Прљету, а сјајном интервенцијом лопту хвата голман Дрине Максимовић. Минут послије нова прилика за госте, када након једне неспретности одбране Дрине у шеснаестерцу лопта одлази до Ацеведа, који шутира, али поново успјешнији на голу Дрине је Максимовић.

Треба напоменути да је у 78. минуту утакмицу због повреде морао напустити, данас сјајни, нападач Модриче Синиша Жерић, а Модрича је до краја утакмице играла са десет фудбалера због тога што је тренер Митар Лукић извршио све три измјене.

У 83. минуту Николић излази сам пред голмана Модриче али због прејаког фора лопту лако хвата Никић. Минут касније фудбалер Модриче Савић шутира са 20 метара по средини гола Дрине али Максимовић поново брани. У четвртом минуту судијске надокнаде можда и најбоља шанса за Модричу. Бојић се у шеснаестерцу Дрине докопао лопте те ошутао на гол а лопта се прво одбија од пречке на гол линију гђе се најбоље сналази одбрамбени играч Дрине Ерић те лопту избија ван шеснаестерца Дрине и тако отклања опасност по гол.

ДРИНА Зворник – МОДРИЧА МАКСИМА 2:0 (2:0)

Стријелци: 1:0 Николић у 19., 2:0 В. Ивановић у 45. минуту. Стадион: Градски у Зворнику. Гледалаца: 300. Судија:  Љубиша Врховац (Лакташи). Помоћници: Радислав Качавенда (Градишка) и Никола Црнадак (Лакташи). 4. судија: Љубиша  Кувеља (Србац). Делегат: Мирослав Вуковић (Гацко). Контролор суђења: Мирослав Мирић (Шамац). Жути картони: Симић, Ерић, В. Ивановић, Здравковић (Дрина), Поњевић и Жерић (Модрича Максима).

ДРИНА:
Максимовић, А. Ивановић, Ерић, Симић (од 90+ минута Милојевић), В. Ивановић, Здравковић, Рустемовић, Р. Васић, Николић (од 85. минута А. Васић), Лазић, Илић (од 68. минута Јеремић). Тренер: Драган Мићић.

МОДРИЧА МАКСИМА: Никић, Асеведо, Ђаковић, Комљеновић, Јоловић, Алић, Прљета (од 75. минута Томић), Савић, Боројевић (од 63. минута Бојић), Поњевић (од 47. минута Ђорђић), Жерић. Тренер: Митар Лукић.










Нема коментара:

Постави коментар