петак, 11. новембар 2011.

Дрина заустављена у Купу РС (фото/видео)

Екипа Борца из Бања Луке славила је у Зворнику са 2:1, у оквиру четвртфинала Купа Републике Српске, а оба гола за Бањалучане постигао је Душко Стајић. По приказаној игри, домаћи фудбалери, не треба да буду незадовољни поразом, јер су показали одличну партију против актуелног шампиона БиХ и освајача Купа РС, и били су бољи ривал у већем дијелу утакмице.


Дрина је од првог минута кренула офанзивно на гол Борца, ипак гости су из прве озбиљније прилике повели, и то у 10. минуту када се лопта неспетно одбија од одбрамбених фудбалера Дрине и долази до Стајића који са око 15 метара, искоса са десне стране, лопту шаље у гол Дрине за 0:1. Осам минута касније Стакић се нашао у шеснаестерциу Дрине, успјева да шутира али голман Радић успјешнији.

Дрина прву озбиљнију прилику прави у 27. минуту, када на убачену лопту Ерића Рустемовић покушава маказицама спровести у гол Борца али одбрана гостију успијева да спријечи шут младог везњака Дрине. Двије минуте касније Борац поново пријети, шутирао је Бучан са око 15 метара од гола Дрине, али поново успјешнији голман Радић. До краја полувремена виђели смо још једну сјајну прилику Борца. Душко Стајић шутирао је из слободног ударца са око 30 метара а његова лопта погађа пречку Дрининог гола.

У другом полувремену нешто боља игра домаћих, у 47. минуту лопту из корнера, са десне стране, убацује Рустемовић а Илић шутира главом, но лопта одлази поред лијеве стативе. У 55. минуту једанаестерац за Дрину. Раде Лазић покушава да дође до лопте у шеснаестерцу, на њега налијеће голман Марчетић и обара га а главни судија Дринић показује на бијелу тачку. Једанаестерац изводи Александар Николић који доноси поравнање својој екипи – 1:1.

У 66. минуту, Кунић с лоптом бјежи Влади Ивановићу а овај га обара на самој ивици шеснаестерца домаћих, ипак, Дринић умјесто слободног ударца судија Дринић свира једанаестерац за госте. Сигуран “егзекутор” поново Душко Стајић – 1:2.

До краја утакмице Дрина је очајнички покушавала да дође до поравнања резултата али од тога није било ништа. Видјели смо до краја утакмице двије сјајне прилике домаћих и у оба случаја лопта је са око 16 метара удаљености погодила пречку гостију.

У 78. минуту, када је центрирао Лазаревић са десне стране, лопта погађа пречку и одбија се на леђа голмана Марчетића а домаћи фудбалери жестоко протестују код главног судије, тражећи од њега да свира гол, тврдећи да је прешла гол линију, ипак Дринић показује да се игра настави даље. У сваком случају на крају је остало 1:2 а у полуфинале иде екипа Борца из Бања Луке.

Трееба напоменути да је Дрина наступила без два стандардна фудбалера, Слободана Ђурића и Радована Васића, због повреде. Дрина је и званично са овом утакмицом завршила такмичарску сезону у овој година и сада јој слиједи добро припремање за наставак сезоне у Првој лиги РС, која се наставаља, по свему судећу, у марту 2012. године.

ФК ДРИНА Зворник – ФК БОРАЦ Бања Лука 1:2 (0:1)

Стријелци: 0:1 Стајић у 10., 1:1 Николић у 55. (једанаестерац) и 1:2 Стајић у 66. минуту (једанаестерац); Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 600; Главни судија: Велимир Дринић (Модрича); Помоћници: Драган Нишић (Шамац) и Љубиша Ћелић (Добој); 4. судија: Предраг Јевтић (Добој); Делегат: Душан Марковић (Бијељина); Контролор суђења: Милан Станић (Угљевик); Жути картони: Ерић, Јеремић, Лазаревић, Николић и В. Ивановић (Дрина) Стајић, Марчетић, Сакан (Борац).

ДРИНА: Радић, А. Ивановић (од 84. минута Милојевић), Ерић, Јеремић (од 74. минута А. Васић), В. Ивановић, Јокић, Лазаревић, Илић, Николић, Лазић (од 69. минута Васиљевић), Рустемовић. Тренер: Драган Мићић.

БОРАЦ: Марчетић, Кунић (од 67. Ковачевић), Марковић, Ступар, Савић (од 70. минута Дамјановић), Дујаковић, Сакан (од 73. минута Беновић), Стојнић, Бучан, Стајић, Стакић. Тренер: Велимир Стојнић.

Играч утакмице: Душко Стајић (Борац).












1 коментар: