среда, 23. новембар 2011.

Мићић: Задовољан сам игром и резултатом фудбалера Дрине

Јесењи дио сезоне екипа Дрине је завршила у средини табеле, што је прије старта шампионата и био циљ. Зворничани су послије испадања из Премијер лиге БиХ доживјели велике промјене у играчком кадру, а окосницу тима сачињавају играчи који су до јуче наступали за јуниоре.

Без обзира на младост екипе, мора се рећи да прволигаш из Зворника има неколико искусних играча који су одиграли једну сезону у елитном рангу БиХ фудбала, па иако немају још ни двадесет година, чине окосницу тима.


Шеф Стручног штаба Дрине, Драган Мићић, задовољан је играма својих изабраника, који су јесењи дио сезоне завршили на шестом мјесту на табели Прве лиге РС.

- Апсолутно сам задовољан играма и резултатима које смо остварили у току јесењег дијела сезоне, јер смо пласирани у средину табеле, што је и био циљ. Освојили смо 19 бодова, а посебно је битно за овако млад тим да смо са осам освојених бодова у гостима други по успјешности у Лиги. Комплетан играчки кадар је из наших млађих селекција, а једини “странац” је Александар Здравковић, који је стигао из Власине. Мојим младим играчима много је значило што су добили шансу прошле сезоне у Премијер лиги БиХ, па, без обзира на велику младост, играју зрело. Окосницу тима сачињавали су, голман, Горан Максимовић, везисти, Радован Васић, Един Рустемовић и Милан Симић, те нападач Александар Николић. Просјек година екипе је око двадесет, што нас сврстава у ред најмлађих у такмичењу – рекао је Мићић.

На почетку Првенства Дрина је имала неколико киксева и лоше играла на домаћем терену.

- Имамо младу екипу и логично је да ћемо играти с много осцилација. Имали смо успона и падива у првом дијелу јесење полусезоне, али смо дошли до праве игре и момци су шватили да могу играти да свим екипама, па резултат није изостао. Заостајемо три бода за водећим тимовима, а остаће жаљење за изгубљеним бодовима на домаћем терену против Дрине ХЕ, Слоге и Радника, када смо одиграли добро, али смо промашивали немогуће, те из та три меча освојили само бод. Велики проблем нам представљају игре код куће, јер због лошег терена екипе које се бране имају велику предност – истакао је Мићић.

Без обзира на тренутно стање на табели, Мићић истиче да је главни циљ његове екипе да избори опстанак што прије.

- На почетку сезоне као главни циљ одредили смо опстанак у и консолидацију клуба након испадања из Премијер лиге БиХ. Остварили смо пласман у средину, а на прољеће желимо што прије да завршимо посао око опстанка како би наши млади играчи играли растерећено и показали свој велики таленат и потенцијал. У току зимске паузе могуће је да ћемо тим освјежити с два или три играча, али сигурно неће доћи до већих промјена, јер наша оријентација остаје рад с младим фудбалерима који ће за неколико сезона бити будућност фудбала у РС
– закључио је Мићић.

Нападач Дрине Александар Николић у јесењем дијелу сезоне био је један од најбољих нападача Прве лиге РС. Поред седам постигнутих погодак у Првенству и једног у Купу, укњижио је и неколико асистенција. Овај млади нападач, који је стигао на позајмицу из Жељезничара, показао је да је велика нада фудбала РС.

Ове сезоне екипа Дрине била је успешна и у Купу РС, гђе их је у четвртфиналу зауставио актуелни првак БиХ, Борац (1:2). Зворничани су лако изашли на крај с Вележом у Невесињу, славили су 3:0. Након тога на свом терену су послије бољег извођења једанестераца савладали премијерлигаша Козару 1:1 (6:5). У четвртфиналу с Борцем су пружили жесток отпор и да није било неких спорних судијских одлука, вјероватно би се нашли у полуфиналу Купа РС.

1 коментар: