среда, 25. јун 2014.

Преминуо Стево Благојевић - легенда Дрине!

Један од најбољих фудбалера Дрине у њеној историји Стево Благојевић изгубио је борбу са тешком болешћу, а сахрањен је у недjељу на породичном гробљу у Каракају у присуству родбине и многобројних пријатеља.
Као што рекоше његови најближи, бивши голгетер о чијим головима и луцидним потезима још круже приче по Зворнику није умро већ се преселио у легенду. У златно доба зворничког фудбала, када је Дрина била један од најстабилниј чланова тадашње Републичке фудбалске лиге БиХ, средином седамдесетих година, Благојевић је био њена узданица – неприкосновени центарфор и најбољи голгетер лиге.

У противничким шеснаестерцима сналазио се као легендарни њемачки фудбалер Герд Милер. Увијек је знао да буде на правом мјесту, да „намирише“ гол, ријечју био је човјек са најизраженијим инстанчаним осјећајем за гол, буквално представљао је страх и трепет за противничке одбране и голмане. Подједнако добро се служио и лијевом и десном ногом, мреже је тресао ударцима главом, тијелом, кољенима...
Тихомир Несторовић који је својевремено, као новинар радио Зворника, преносио утакмице ФК Дрина, каже да је Стево Благојевић био и истинска легенда зворничког фудбала и спорта уопште.

"Једном приликом, када је требало привући пажњу спортске јавности, на страницама тадашњег локалног листа – Глас са Дрине, одважили смо се да објавимо информацију: ,,Благојевић напушта Дрину“. Написали смо да се за њега интересује Шумадија из Аранђеловца! Био је то једноставно плод новинарске маште. Одмах су то енергично демантовали из тадашњег стручног штаба Дрине. На једној првенственој утакмици, што је у то вријеме био истински рекорд, дао је пет голова", сјећа се Несторовић.

Овај познати новинар, који је извјештавао са бројних утакмица зворничког фудбалског клуба, крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година, каже да је Стево Благојевић, као ријетко који фудбалер и спортиста у граду на лијевој обали Дрине, током своје каријере био и остао вјеран дресу зворничке Дрине.

У Миру почивај легендо зворничког спорта!

(zvornikdanas.com)

Нема коментара:

Постави коментар