недеља, 2. новембар 2014.

Зворничани поражени на гостовању у Широком Бријегу (фото/видео)

Тим Драгана Мићића уписао је данас и шести пораз у сезони. Бољи од Дрине на свом стадиону био је тим Широког Бријега са 3:1.

Од првог до последњег минута домаћин је био далеко бољи и опаснији ривал у односу на Зворничане те је заслужено славио.

У 8. минуту Вагнер је упослио Михаљевића али његов покушај да предрибла голмана Максимовића је пропао а лопта одлази у корнер. У први мах се учинило да се ради о офсајду али помоћни судија није реаговао.

У 13. минуту Закарић је шутирао са око 20-ак метара, али лопта одлази поред гола Дрине. Четрнаест минута касније и Ћорић је шутирао, али преко гола.

У 30. минуту сумњива ситуација. Главни судија свира наводно играње руком Илића близу линије шеснаестерца Дрине а Кожуљ изводи слободан ударац  преко гола Максимовића.

Прву прилику Дрина је пропустила тек у 35. минуту када је Радовић центрирао за Рустемовића, који шутира главом а голман Солдо избацује у корнер. Лазаревић је убацио лопту из корнера а она долази до Ивановића, који центрира за Костића а овај главом шутира у гол домаћина, ипак голман Солдо избија у пречку и спашава свој тим.

Одбрана Дрине капитулирала је ипак прије краја првог полувремена. У 39. минуту Максимовић брани шут главом Закарића али лопта долази до Вагнера који са десетак метара постиже гол.

Два минута након што је почело друго полувријеме а Максимовић поново вади лопту из своје мреже. Јосип Ћорлука је погодио за 2:0.

У 53. минуту Михаљевић шутира главом са пет метара према голу Дрине а Максимовић брани на самој гол линији. Три минута касније Максимовић поново излази као побједник у дуелу са Михаљевићем, када брани немогуће.

Максимовић је до 60. минута још два пута показао да је један од најбољих голмана у Премијер лиги. Прво је у 58. минуту одбранио шут Кожуљу а онда истом играчу брани шут са ивице шеснаестерца само минут касније.

У 74. минуту Широки је извео корнер а Закарић главом покушава те лопта долази до Пехара који није успио погодити гол Дрине.

Што није могао Пехар, јесте Вагнер у 77. минуту. Закарић, који је данас направио доста проблема одбрани Дрине, центрира за Вагнера који сигурно погађа за 3:0.

И док су сви чекали крај утакмице, у задњој линији Широког Бријега у додавању гријеши Панџа те лопту одузима Рустемовић који излази сам пред голмана Солда, овај му брани шут али на лопту натрчава Филип Костић те постиже почасни погодак за свој тим.

У наредном 14. колу, Дрина следећег викенда дочекује бањалучки Борац гдје има велику прилику да побједом побјегне најближим пратиоцима и тако мирно дочека прољећни дио шампионата.

НК ШИРОКИ БРИЈЕГ - ФК ДРИНА Зворник 3:1 (1:0)

Стријелци: 1:0 - Вагнер у 39. минуту, 2:0 - Ћорлука у 47. минуту, 3:0 - Вагнер у 77. минуту; 3:1 - Костић у 90. минуту; Стадион: Пецара; Гледалаца: 400; Главни судија: Мирза Тичић (Сарајево); Жути картони: Ћорлука, Ћорић, Брекало (Широки Бријег).

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Солдо, Панџа, Ћорић, Михаљевић (Од 62. минута Пехар), Закарић, Ландека, Вагнер, Ћорлука (Од 52. минута Пеко), Кожуљ (Од 76. минута Иванковић), Брекало, Марковић. Тренер: Славен Муса.

ДРИНА: Максимовић, Радовић, Рустемовић, Ивановић, Кикић, Костић, Лазаревић, Мемовић, Илић (Од 75. минута Ђурић), Чоловић (Од 64. минута Васић), Ђерић (Од 64. минута Јокић). Тренер: Драган Мићић.


(Фото: Klix.ba)

Нема коментара:

Постави коментар