четвртак, 19. фебруар 2015.

Нова побједа у етно селу, сутра "генералка" против Напретка

Фудбалере Дрине, након петодневних мини припрема у етно селу "Станишићи" код Бијељине, сутра (петак) очекује генерална проба против Напретка из Доњег Шепка.

Ипак, сутрашњој утакмици вратићемо се мало касније.

Као што смо већ написали у уводу, екипа Дрине сутра се враћа из Бијељине гдје је у претходних пет дана обављала завршни дио припрема пред наставак првенства у Премијер лиги БиХ.

Након шест контролних утакмица без пораза и тренинга на лошим теренима, у Спортском центру "Саво Милошевић" експедицију Драгана Мићића дочекали су савршени услови за рад.

"Свакако да је у овим условима било лакше радити у односу на оне које смо имали у претходном периоду. Играчи су веома добро радили и испуњавали све оно што се од њих тражило. Имамо још времена да уиграмо екипу, јер је познато да је дошло до знатних измјена у играчком кадру. Надам се да ћемо у свим линијама тима бити довољни јаки, сигурно и јачи у односу на јесењи дио првенства, и да ћемо остварити циљ, а он је опстанак у Премијер лиги", рекао је тренер Мићић, сумирајући мини припреме у етно селу "Станишићи".

У овом прелијепом амбијенту форму за првенство "брусили" су 21 фудбалер, без здравствених проблема и у пуном тренажном процесу.

Главна бољка Зворничана јесенас је била ефикасност. У овом зимском прелазном року доведена су два шпица од којих се пуно очекује на прољеће, а један од њих увелико показује да ће бити велика опасност за противничке голмане.

Ненад Недељковић (шпиц или полу шпиц) на припремама је постигао три гола, два Рудару из Угљевика и један Радничком из Сремске Митровице. Посједује разоран и прецизан шут, што смо већ имали прилике да се увјеримо.

"Надам се да ћу испунити очекивања мог новог клуба. У Бјељини се заиста добро ради, у веома повољним условима. Мени је био изазов да дођем у Зворник и заиграм у Премијер лиги. Веома добро сам примљен од саиграча и људи из управе клуба. Мислим да екипа има квалитета да оствари амбиције и остане у Премијер лиги. Конкуренција у екипи је заиста јака јер у свим линијама имао по неколико квалитетних играча. Сви смо спремни да дамо максимум, како би на почетку наставка првенства обрадовали наше навијаче", рекао је овај искусни фудбалер.

Током припрема у Бијељини екипа је одиграла и седми пријатељски меч, гдје је поново остала непоражена. Дрина је овог пута била боља од члана Српске лиге Војводина, Радничког из Сремске Митровице - 3:0. Голове су постигли Илић, Мемовић и као што смо већ написали, Недељковић.

Ово је био четврти тријумф зворничког премијерлигаша током зимских припрема док је уписао и три ремија.

Оно што је евидентно јесте да Дрина из утакмице у утакмицу подиже форму и пружа све боље партије, што нам је потврдио и нови капитен Александар Кикић.

"Од почетка припрема полако дижемо форму, а сусрет против Радничког је наш најбољи меч до сада. Чим смо ушли у мало лакши ритам, вратила се свјежина са којом је поправљена ефикасност. У етно селу "Станишићи" смо имали одличне услове за рад и то смо искористили да се још више зближимо и боље уиграмо. Појачања су се брзо уклопила и имам само ријечи хвале на атмосферу у тиму. Оно што је најбитније је да немамо повријеђених играча, те да на тренинзима сви пружамо максимум. Сутра нас очекује нова "генералка" у којој играмо против Напретка из Доњег Шепка, послије које ће бити познато којих ће једанаест фудбалера истрчати против Вележа", каже Кикић.

До почетка првенства остало је нешто мање од десет дана а фудбалери Дрине сутра у 15 часова на терену у Јелаву (Лозница) играју контролни меч против Напретка из Доњег Шепка.

Нема коментара:

Постави коментар