недеља, 15. март 2015.

Дрина освојила врло важан бод против Зрињског (фото/видео)

Фудбалери Дрине направили су велико изненађење у Мостару одигравши 1:1 са актуелним прваком Зрињским.

Да су само мало присебнији били, Зворничани су могли кући однијети и сва три бода али не треба заборавити ни пропуштене прилике домаћина.

Већ на самом почетку Зрињски је имао двије прилике, прво је у 2. минути покушао Муминовић а у 5. Стојкић, али лопта одлази изнад гола.

У 34. минути Тодоровић шутира са двадесетак метара, Максимовић лоше реагује, а до лопте долази Николић који се не сналази боље и лопта одлази поред гола.

И у другом полувремену домаћи су били доминантнији, а као резултат тога дошло је водство у 59. минути сусрета преко Муминовића.

Да се Дрина брзо може вратити у меч и када су много бољи ривали, бар на папиру, у питању, доказала је то ове сезоне небројено пута.

Четири минуте је зворничком премијерлигашу требало да изједначи а стријелац изједначујућег гола је Момчило Мркаић.

Од тог момента домаћи су кренули на све или ништа што је Дрини итекако годило јер је у пар наврата могла доћи до потпуног преокрета.

У 78. минуту Филиповић је извео корнер а Мркаић шутира поред гола. Домаћи у наредном нападу шутирају преко Кордића из добре ситуације али голман Максимовић лако брани његов ударац.

У самом финишу двије стопостотне шансе за Дрину. Прво је Мркаић заобишао голмана Дујковића и пропустио одличну прилику за водство а потом и Филиповић, који се нашао један на један са голманом Зрињског, ипак Дујковић излази као побједник.

На крају је остало 1:1. Дрина следећег викенда дочекује Младост из Велике Обарске, утакмица коју сви означавају као одлучујућу у борби за опстанак, ипак, ако је судити по издању у прва два кола прољећног дијела, онда можемо очекивати и нешто више од борбе за опстанак.

Сјајна два резултата против мостарских премијерлигаша позив су да следеће суботе Градски стадион буде коначно крцат, то су ови момци сигурно заслужили!

ХШК ЗРИЊСКИ Мостар - ФК ДРИНА Зворник 1:1 (0:0)

Стријелци: 1:0 - Муминовић у 59. минуту; 1:1 - Мркаић у 63. минуту; Стадион: Под Бијелим бријегом; Гледалаца: 1.000; Главни судија: Адис Мулахасановић (Сарајево). Жути картони: Стојкић (Зрињски), Васић, Благојевић (Дрина).

ЗРИЊСКИ: Дујковић, Радуловић, Радељић, Муминовић, Пехар (од 46. минута Дедић), Шћепановић (од 75. минута Црнов), Стојкић, Тодоровић, Стојановић, Мевља, Николић (од 46. минута Кордић). Тренер: Мишо Крстичевић.

ДРИНА: Максимовић, Филиповић, Ћулибрк, Кикић, Мркаић, Васић, Мемовић, Илић (од 81. минута Ђурић), Ђерић (од 69. минута Милошевић), Бошковић (од 89. минута  Ивановић), Благојевић. Тренер: Драган Мићић.





(Фото: hercegovina.info)

1 коментар:

  1. Анониман16. март 2015. 13:40

    Pregled 17. kola BH Telecom Premijer Lige BiH 2014/15

    www.youtube.com/watch?v=MSFYSM24ZdU

    ОдговориИзбриши