уторак, 3. март 2015.

Мркаић: Задовољан сам дебијем, могу много боље

Три дана након важне побједе против мостарског Вележа, фудбалери Дрине мислима су већ окренути према следећој утакмици.

Ова утакмица за четири фудбалера била је прва званична у дресу зворничког премијерлигаша а међу њима је и двадесетчетвoрогодишњи нападач Момчило Мркаић.

"Прва утакмица у дресу Дрине протекла је добро. И поред тешког терена успјели смо да побједимо иако смо, сигурно, могли још боље одиграти али оно што је сада најбитније јесте да смо добро стартовали. Што се тиче мог наступа тј. дебија мислим да могу много боље. У суботу је забиљежена веома важна побједа и вјерујем да је публика задовољна мојим залагањем на терену али кажем, могу доста боље да одиграм", каже Мркаић.

Он истиче да је кључ усјпеха на тешком терену био у прекидима.

"Ми смо имали предност у прекидима а они у пас игри и као што сте могли видјети тежак терен је учинио да њихово најјаче оружје буде заустављено. С друге стране, нама су се намјестила та два прекида из којих смо дошли до преокрета тако да смо на најбољи начин искористили ту предност у висини" истакао је Мркаић.

Што се тиче утакмице са Зрињским, Мркаић каже да екипа путује у Мостар како би направила добар резултат без обзира што је актуелни првак БиХ апсолутни фаворит.

"У свакој утакмици идемо на бодове, за нас не би било никакво изненађење када бисмо успјели 'откинути' бод(ове) Зрињском. То би вјероватно за остале представљало изненађење али ми имамо квалитет да играмо са свима", истиче Мркаић.

Овај високи Требињац у Дрину је стигао у току зимских припрема из БСК Борче. Своју фудбалску каријеру је почео у Леотару а још је играо у Бежанији, бјелоруском Гомелу и Земуну. Нова средина га је, како каже, прихватила на најбољи начин.

"Био сам у доста клубова, промјенио доста средина и могу да кажем да сам овде лијепо прихваћен. С обзиром да знам како иначе то функционише, да је тешко у старту, овде је све на свом мјесту и све како треба", закључује Мркаић.

Нема коментара:

Постави коментар