петак, 16. април 2010.

ИНТЕРВЈУ – Зоран Стевановић

Дрина плови ка елити

Фудбалери Дрине крупним корацима грабе ка крајњем циљу, освајању титуле у Првој лиги Републике Српске с којим би упловили у елитно друштво БиХ. На том путу клуб има несебичну подршку Зорана Стевановића, начелника општине Зворник који је велики љубитељ најважније споредне ствари на свијету и који ће уложити максимум како би екипа на терену остварила вриједан успјех.

- Тачно је да сам велики заљубљеник у фудбал, али није само то разлог због чега желим да максимално подржим рад Фудбалског клуба Дрина. То је, прије свега, и обавеза као начелника општине да подржавам њихов рад као и остале спортске колективе у Зворнику. С обзиром да се екипа налази на првом мјесту у елити Српске и да имају велике шансе да се дочепају вишег ранга, све ћемо учинити да им обезбједимо неопходне услове како би на терену изборили премијерлигашки статус – јасан је Зоран Стевановић.

Може ли Дрина да оствари зацртани план који се зове улазак у друштво најбољих у БиХ?

- Послије освојеног бода у гостима код БСК-а, директног ривала за прво мјесто у шампионату Републике Српске, сада сам још већи оптимиста и убјеђен сам да ће се екипа од наредне јесени такмичити у Премијер лиги БиХ. Играчи су ме, по ко зна који пут, убједили да посједују квалитет и по томе они и заслужују да заиграју у друштву с бањолучким Борцем, Леотаром из Требиња, Сарајевом, Жељезничаром, Слободом, Челиком, Широким Бријегом, Славијом... Ипак, треба сачекати да се одигра последње коло, али се надам да ће се и прије тога знати славодобитник, а то ће бити Дрина.

Колико ћете помоћи клубу и на који начин како би се обезбједили услови за играње у Премијер лиги?

- Имамо прилично скроман буџет, међутим, учинићемо све с наше стране како бисмо и тај сегмент успјешно испунили. Терен у Зворнику је доста у добром стању, мораћемо урадити одговарајуће свлачионице и слично и на овом плану очекујемо и помоћ од Министарства за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске.

Оно што хоћу да напоменем јесте то да ће наш Градски стадион од јесени моћи да угости премијерлигаше.

Какву сарадњу имате с клупским руководством?

- Ако кажем да су се у Дрини, и око ње, окупили истински фудбалски заљубљеници, онда сам вам све рекао. Заиста имамо одличну сарадњу с људима који воде бригу о клубу, и сама општина благовремено испуњава обавезе према овом спортском колективу. Ово је додатни разлог како вјерујем да ће бити најбољи у Републици Српској, али да ће своју средину као и цијелу Републику Српску доста успјешно представљати у лиги БиХ.

На утакмицама Дрине све је више гледалаца?

- Нама је један од циљева био и да вратимо навијаче на трибине Градског стадиона. С њима је успостављен добар контакт, што се видјело на утакмици у Бања Луку гдје су коректно бодрили своје љубимце. На овом нећемо стати и сигуран сам да ће љубитеља фудбала у Зворнику бити још више у времену које долази.

Колико подржавате друге спортске колективе?

- На подручју наше општине раде и кошаркашки, одбојкашки, теквондисти, рукометаши и други клубови. Наравно, да и њихов рад подржавамо, односно да им пружамо адекватну новчану помоћ и тако ћемо се понашати и у наредном периоду.


(Fokus)

Подели

1 коментар: