недеља, 8. август 2010.

Дрина платила данак неискуству

Дуго ишчекивана утакмица 2. кола Премијер лиге између Дрине и Борца одиграна је у Зворнику пред око 2 500 хиљаде гледалаца. Деби на премијерлигашкој сцени пред својим навијачима фудбалери Дрине нису обиљежили побједом, како су прижељкивали. Борац је славио са 2:0.


Дрина је одлично одиграла прво полувријеме, имала пар добрих прилика али је резултат остао на полувремену 0:0. Прво је у 25. минуту добру прилику имао Крезовић али је његов шут одбранио Авдукић. Десетак минута послије у сјајној прилици био је Протић али и њега спријечава голман Бањалучана. Борац је најбољу прилику у првом полувремену имао преко Стајића, који је шутирао са ивице шеснаестерца али његов ударац је завршио преко гола.

У другом полувремену бољу игру пружала је екипа Борца, ускоро преузимјау теренску инцјативу и то им се исплаћује у 59. минуту када је мрежу погодио Душко Стајић ударцем са десетак метара. Дрина је послије овог гола поново кренула у напад али узалуд. Петнаестак минута прије краја утакмице стадион у Зворнику био је „нападнут“ јаким пљуском и невременом што је у многоме покварило ову прелијепу фудбалску представу. То је зналачки искористио фудбалер гостију, Милкић, и погодио је у 88. минуту гол Дрине те донио прву побједу Борцу од 2:0.

На крају се може речи по игри коју су показали оба клуба да је ипак Дрина била за нијансу бољи ривал али и да је платила данак неискуству.

- Честитам Борцу на заслуженој побједи. Ми своје шансе нисмо искористили, а гости своје јесу и заслужено су стигли до три бода. Моји играчи у наставку сусрета нису адекватно парирали противнику, посебно на средини терена и то је било видљиво. Жао ми је великог броја наших навијача што нисмо изборили неки повољнији резултат, али Борац је у овом тренутуку квалитетнији тим – рекао је тренер Дрине, Миле Милановић.

Утакмица је протекла у једној фер и спортској игри и навијању. Борац је бодрило око 150 навијача из Бања Луке док је уз Дрину била навијачка група Вукови. Обје навијачке групе својим навијањем су придонијеле правој фудбалској атмосфери и спректаклу које је одржано на зворничком стадиону. То је уједно и препорука како треба да се и у будуће навија за свој клуб. Прије почетка утакмице ФК Дрина додијељен је и пехар намијењен најбољој екипи прошле сезоне у Републици Српској. Пехар и медаље подијелио је Сташа Кошарац, потпредсједник ФС Републике Српске.




































1 коментар:

  1. naša trica je odigrala utakmicu za desetku, smireno, hladnokrvno i krajnje sigurno! momak sa brojem 10 je sebičan i ne zaslužuje taj broj ako tako nastavi. kapiten je 15 minuta do kraj aostao bez snage tako da je više smetao jer je doabr dio lopti išao na njega!..ipak, optimista sam. vatreno krštenje je prebrođeno i...biće bolje!

    ОдговориИзбриши