петак, 24. септембар 2010.

8. коло: Дрина - Леотар Требиње (15.30 часова)

У оквиру 8. кола Премијер лиге БиХ, зворничка Дрина на свом стадиону дочекује екипу требињског Леотара. Не треба више ни понављати колико би ова побједа значила Дрини, јер до сада нису забиљежили ни један тријумф у овој сезони, сем побједе у сриједу, у Купу РС против нижеразредне Младости од 1:0. Фудбалери Дрине с новим тренером, Дарком Војводићем, покушаће да у суботњем сусрету пред својим навијачима забиљеже побједу. Нови стратег премијелригаша БиХ из Зворника с оптимизом ишчекују деби на ужареној тренерској клупи.

- Оно што сам могао вдјети у ових неколико тренинга јесте то да Дрина посједује добар играчки кадар, те да су момци схватили озбиљност ситуације у којој се клуб налази. На тренинзима су фудбалери показали једну озбиљност у раду, као и огромну жељу да у наредном периоду остваримо резултате који ће нас прикључити тимовима који се боре за опстанак. Евидентно је да моји играчи посједују квалитет, те да пласман на табели није право мјерило, јер смо ми сигурно равноправни са још најмање седам екипа у лиги, а то ћемо на крају и доказати. Имам пуно повјерење у све своје фудбалере, а против Леотара очекујем побједу, јер смо ми боља екипа. Сигуран сам да ћемо пред својом публиком против Требињаца остварити толико чекани историјски тријумф у Премијер лиги БиХ - рекао је Војводић.

Дефанзивац Душан Средојевић оптимиста је пред овај сусрет и вјерује да ће његова екипа коначно остварити прву првенствену побједу.

- Против Леотара немамо шта калкулисати и играћемо агресивно и борбено од првог минута. Побједа је наш једини избор из разлога што више немамо право на кикс на домаћем терену до краја шампионата. Брзо смо се навикли на начин рада новог шефа стручног штаба, па очекујем да ће то дати резултате већ у сусрету с Требињцима. У претходним утакмицама нисмо имали довољно спортске среће, јер смо промашивали зицере, а примали јефтине поготке, али то мора да се једном промијени. Наступићемо комплетни и надам се показати своје право лице, те показати нашој публици да заслужујемо бољи пласман на табели - поручио је Средојевић.

 На другој страни, од када је на клупи чете из Требиња сјео стари фудбалски лисац Вукашин Вишњевац, фудбалери Леотара су у двије првенствене утакмице освојили четири бода. Прво су ремизирали у гостима са Слободом (1:1) док су недавно славили на "Полицама" у мечу са Широким Бријегом (1:0). С пуно оптимизима улазе и у суботњи мегдан с дебитинатом у елити БиХ. Иако је видно да у Леотару постоје сукоби на релацији "Ненад Стојановић - Вукашин Вишњевац", и да је питање да ли ће Стојановић наступити, о свему овоме Вишњевац је вјешто избјегао одговорити.

- И против Дрине улазимо са жељом да дођемо до побједе, а да ли ћемо је и остварити, остаје да се види. Респектујемо сваког ривала, па тако и нашег суботњег противника, и сигуран сам да ће играчи на терену уложити максиму како бисмо дошли до позитивног резултата - изјавио је Вукашин Вишњевац, кормилар тима из Требиња.

И док ће Дрина наступити у комплетном саставу, у тиму из Требиња утакмицу ће пропустити Здравко Шараба.

Дрина Зворник - Леотар Требиње 
субота - 15.30 часова

Главни судија: Огњен Ваљић (Бања Лука);
Помоћници: Зикрија Пашалић (Зеница) и Родољуб Топић (Бања Лука);
4. судија: Љубиша Врховац (Лакташи);
Делегат: Крунислав Џијан (Бок);
Контр. суђења: Владо Лишчински (Приједор).

Нема коментара:

Постави коментар