петак, 21. јануар 2011.

Зворнички фудбал у експанзији

Зворничка фудбалска породица тренутно броји тринаест фудалских клубова. Један клуб се такмичи у Премијер лиги, један у Другој, три у Регоналној лиги, а седам у Подручној лиги група „Бирач“.

Зворничка Дрина као убједљиво најуспјешнији кoлeктив јесен 2010. године такмичила се у Премијер лиги Босне и Херцеговине. Након слабог старта, услиједила је смјена тренера Мирослава Милановића, те је на клупу стигао Дарко Војводић који је Зворничане препородио и успио да оствари неколико битних побједа и у посљедњем јесењем колу побједом избјегне посљедње мјесто. На прољеће Дрина има веома повољан распоред и не би било изненађење да Зворничани остану у дебитантској сезони у овом рангу.

Напредак из Доњег Шепка успјешно се такмичи у Другој лиги. Већ неколико сезона Шепчани заузимају првом или друго мјесто, али колико немају спортске среће толико и новчаних средстава, да би се домогли Прве лиге. Јесен су завршили на другом мјесту, са три бода мање од јесењег првака угљевичког Рудара.

У Регионалној лиги група „Исток“ такмиче се три зворничка клуба. ОФК Трновица као дебитант остварила је најбољи пласман. Младићи Алексе Симића успјели су јесен да заврше убједљиво на трећем мјесту, док је Подриње из Тршића са четири бода мање на четвртом. И Јединство из Роћевића остварило је добар јесењи пласман, завршило је на седмом мјесту.

Посљедњи степен такмичења је Подручна лига група „Бирач“ у којој се такмичи једанаест екипа, међу којима седам зворничких представика. Најбољи пласман остварили су Табанци који су обновили клуб и завршили на трећем мјесту, са истим освојеним бодовним салдом као и Раднички (Каракај) и Јардан. Добре резултате остварила је и шестопласирана Јасеница, која је 2010. године основана. Будућност (Пилица), Младост (Дивич) и Пецка (Роћевић) као и сваке године се такмиче, без претјераних амбиција. У овој лиги главну ријеч око преласка у Регионалну лигу на прољеће водиће првопласиране екипе Бирач и Јадар, који су представници општине Милиће.

Основано је још неколико клубоба на зворничкој општини, али због тога што још увијек немају свој властити стадион, нису се прикључили такмичењу. Ускоро очекујемо да се фудбалске утакмице играју и у Глумини, Грбавцима, Брањеву, Улицама (Каракај)...

Аутор: Милан Ђорђић
Извор: www.rs-sport.org

Нема коментара:

Постави коментар