субота, 29. јануар 2011.

ФК Дрина најбољи спортски колектив, Миодраг Јевтић спортски радник године

У оквиру културне манифестације "Светосавска недеља" синоћ је у Зворнику традиционално одржан Избор за најбољег спортисту године. Организатор и покровитељ била је Општина Зворник. Према оцјени жирија, џудиста Рајко Мирковић, члан Џудо клуба "Српски Соко", проглашен је за најбољег спортисту Зворника у 2010. години.

Мирковић је у прошлој години освојио три златне медаље на првенству сениора РС, док је сребрне медаље освајао на првенству БиХ, као и на међународном турниру на Палама. Најбоља спортисткиња је атлетичарка Наташа Глигоревић. Глигоревићева је репрезентативка РС и БиХ у дисциплинама на 100 и 300 метара, препонама, троскоку, а успјешно наступа и на кросевима. На побједничко постоље у 2010. години попела се укупно 22 пута, актуелна је првакиња БиХ у троскоку и првакиња РС на 100 метара. Поред плакета и пехара они ће добити и стипендију у износу од 1 200 КМ.

Најбољи спортски клуб је ФК Дрина, који је прошле године освојио првенство РС и уједно постао члан Премијер лиге БиХ. Најбољи спортски радник је Миодраг Јевтић, предсједник ФК Дрина. Јевтић је најзаслужнији за стварање оптималних услова за такмичење Дрине у разним такмичењима широм наше земље. Специјална награда за развој спорта додјељена је Кенану Капиџићу, који је дао допринос у развоју фудбала у зворничком насељу Дивич.

Најталентованији спортиста је Борис Кусмук, носилац црног појаса, члан ЏК "Српски Соко". Најбољи тренер 2010. године је Игор Кикић, члан Џудо клуба "Српски Соко". Специјално признање добио је Драган Божовић, предсједник ЏК "Српски Соко", ЏС Републике Српске и члан Предсједништва ЏС Босне и Херцеговине. Он је награђен због развоја овог спорта у нашој општини али и шире.

Специјално признање за допринос развоју спорта добило је предузеће "ЗО-ЖИ" из Челопека, који путем финасијских донација подржава зворничке спортске колективе.

Нема коментара:

Постави коментар