понедељак, 28. фебруар 2011.

Мачке и фудбал!


Пише: Славко Басара (Глас Српске)

Фебруар је мјесец парења мачки и почетка фудбалског првенства БиХ, популарне Премијер лиге. Иако има најмање дана од свих 12 дијелова године у њему је живот буран, адреналин је на највишем могућем нивоу.

Ни Фебруар љета Господњег 2011. није изузетак!

Јаучу мачке, јаучу и људи у заједничкој кући фудбала из Сарајева. Све по традицији! А шта у томе има ново?


Кудикамо, јаук мачака је природнији, с већим ужитком, а оних који воде ФС БиХ је пун горчине. Што због тужбе "Кентара", што због уцјена УЕФА и ФИФА, а понајвише због нове главобоље на старту прољећног дијела првенства. Већ с првим зрацима прољећа ФС БиХ, тачније такмичарски органи, имаће ребус који треба да ријеше. Налог Комитета за такмичење је био: игра се, ако нема услова одгађа се за 24 часа. Ако ни тада не буде услова, домаћин губи утакмицу.

Дрина није очистила стадион у суботу за меч с Будућности, у недјељу је обезбиједила услове, али се Бановићани нису појавили на утакмици. Гости траже бодове јер су у сезони 2004/2005 на идентичан начин изгубили "тројку" против Широког Бријега службеним резултатом 0:3.

Прије свега систем се мора поштовати, а ако у Комитету за такмичење буду досљедни свог наређења онда је све јасно: бодови треба да остану Зворничанима,  јер су у два дана обезбиједили услове за играње. У Тузли може да се игра дан касније, а у Зворнику не! Неко неког опасно...

Ипак, ово је БиХ, нелогична земља, с нелогичним савезом и тим да се у сваком тренутку у њој све може десити. Па и то да слети НЛО, напише правила понашања и испари, јер мука је од могућег банкрота, евентуалне суспензије или новог запетљавања фудбалских цријева.

Баш штета што је данас посљедњи дан другог мјесеца у години. А таман смо се навикли да живимо уз јауке. Сутра је први дан новог мјесеца који такође много за себе говори: у Републици Српској се обиљежава као дан када је злочинац Рамиз Делалић Ћело убио српског свата Николу Гардовића, а у Федерацији БиХ се слави као Дан Државности.

Када су у питању фебруарска дешавања, за разлику од мачака, у фудбалу БиХ се заиста не зна ко кога...


Нема коментара:

Постави коментар