петак, 4. фебруар 2011.

Вукови ''лове'' опстанак

Тренер Дрине Дарко Војводић и сви фудбалери увјерени су да је опстанак у Премијер Лиги БиХ, могућа мисија! Зворнички ''вукови'', упркос претпоследњем мјесту на табели, кипте од самопоуздања, осокољени чак деветорицом нових играча, који ће појачати конкуренцију у тиму.

Играчи не крију да их је оптимизмом ''заразио'' тренер Војводић, који их је и убиједио да могу много боље од катастрофалног учинка у првих осам кола, када су освојили један једини бод. Његовим доласком ствари су се промијениле, па је тим који су сви већ били отписали у наредних седам кола освојио 13 бодова и побјегао са последњег мјеста, показавши да може да буде тврд орах свима, па и најјачим клубовима елите.

Војводић је већ на старту показао да је способан да у правом смислу те ријечи оправда свој надимак ''Војвода'', јер је на дебију побиједио Леотар са 2:1 и уписао први тријумф Зворничана у Премијер лиги. Послије тога тим је заиграо још боље и пружио неколико одличних партија које дају наду да ће Зворник и догодине имати представника у елити.

Војвода вјерује у појачања

Да је ситуација много боља него јесенас, када су се ''вукови'' помало и уплашили наступа у најјачем такмичењу, потврђује чињеница да Дрина обнавља редове, јер са новим снагама, међу којима је и неколицина врхунских играча, жели да избори опстанак.

Тренер Војводић каже да је задовољан појачањима, поготово због тога што је њиховим доласком заоштрена конкуренција у свим линијама тима.

- Нема сумње да је ријеч о квалитетним фудбалерима. Али ми и даље имамо просјек старости од 21 до 22 године, па смо и даље далеко најмлађи тим у Премијер лиги БиХ - истиче Војводић.

Према његовим ријечима, једини проблем је одлазак одличног штопера Роберта Карваља.

- Истина, ангажовали смо Николу Пребирачевића, али је тешко да он сам надомести Карваљов одлазак. Задовољан сам како су фудбалери поднијели први дио припрема, што ми даје право да будем оптимиста у погледу наших наступа у наставку шампионата - каже Војводић

Тренер ''вукова'' истиче да ће снага екипе послије првог дијела припрема да се покаже на првим контролним утакмицама.Фудбалери Дрине први тест имаће већ сутра, када играју са добојском Слогом, чланом Прве лиге РС.

- Послије тога требало би да одемо на седам до 10 дана у топлије крајеве гдје бисмо могли нормално да радимо са лоптом и одиграмо још неколико мечева. Знам да је ситуација у клубу прилично тешка, али вјерујем да ће наша управа успјети да нам обезбиједи те припреме, јер ће наше шансе за опстанак бити преполовљене ако се за наставак шампионата не спремимо на најбољи начин - тврди Војводић.

На његову срећу, и у управи Дрине су свјесни да без правих припрема неће бити ни одговарајућих резултата. Челници Зворничана због тога чине све да обезбиједе средства да екипи омогуће одлазак на црногорско приморје или у Међугорје, гдје би играчи имали одговарајуће услове за рад и добре противнике за играње контролних мечева.

Управа на мукама

Предсједник Дрине Миодраг Јевтић каже да и његов клуб мучи тешка финансијска ситуација, са којом се суочава и цијела држава.

- У таквим околностима, веома је тешко да ускладимо жеље и могућности. Ипак, чинимо све да се екипи обезбиједе десетодневне припреме у топлијим крајевима, а најреалније опције су Црна Гора или Међугорје. Цијела управа добро зна колики је значај тих припрема за испуњење циља. Опстанак у елити није жеља само нас у клубу, већ и свих Зворничана, па и љубитеља фудбала у овом дијелу Српске, зато и вјерујем да ће све бити у реду - оптимиста је Јевтић.

Он истиче да садашњих проблема неби ни било да Зворник почетком децембра нису погодиле катастрофалне поплаве.

- Те поплаве су нам нанијеле огромну штету, како на терену, тако и у клупским просторијама, а највише у свлачионицама. Ми сами нисмо у могућности да санирамо штету, па очекујемо помоћ од општине Зворник, али и Министарства за породицу, омладину и спорт. Чврсто смо убијеђени да ћемо наићи на разумијевање. Да тога није било, ове припреме уопште неби биле под знаком питања - тврди Јевтић.

Мојовић: Биће тешко али ћемо успјети!

Никола Мојовић, један од новајлија у редовима Дрине убијеђен је да ће његов садашњи клуб успјети да избори опстанак. Играч који је стигао из новосадске Војводине каже да је пратио сва дешавања у бх. фудбалу и да је позив Дарка Војводића прихватио без размишљања.

- Већину својих садашњих саиграча познајем, а са некима сам и играо заједно, тако да неће бити проблема око упознавања и уигравања. Знам да нас очекује тежак посао. Али ако сви будемо дали максимум, онда је опстанак сасвим реалан - истиче млади везиста који је поникао у фочанској Сутјесци.


Нема коментара:

Постави коментар