понедељак, 23. мај 2011.

Потоп Дрине, како даље?

Нова бламажа фудбалера Дрине. Када су скоро сви заборавили онај катастрофални пораз од Широког Бријега и Травника у гостима услиједио је нови, можда и најгори, на домаћем терену Сарајево је било боље са 5:0. Екипа Дрине дјеловала је потпуно немоћно пред налетом Сарајлија а катастрофална тактика тренера Мићића додатно је дотукла ову подмлађену екипу, тако да би све осим пораза јуче можда било и незаслужено. За овај пораз као и за све остале најмање су криви фудбалери, који су се заиста својски трудили и прижељкивали побједу која би им, и поред испадања, бар донекле поправила расположење. У овом тексту говоримо о оним који су довели клуб пред руб пропасти.

Кривца треба јасно и гласно споменути а то су предсједник Миодраг Јевтић, секретар Раде Вукић и директор Драган Марковић који сваког дана свог боравка додатно уништавају клуб па смо тако већ чули да ће се Дрина сигурно распасти наредне сезоне, да ће доживјети судбину као Гласинац, Милићи, Романија... а зашто или због кога? Предсједник клуба упорно покушава да проблеме, које су проузроковали он и његови "пајташи" из Управе, пребаци на фудбалере, па зар су фудбалери криви што се на полусезони доводе непровјерена појачања са уговорима који стварно неприличе таквим фудбалерима. Зар су они криви што им се дугује по шест плата? Да ли су Муминовић, Зечевић, Галин, Мојовић, Јарановић, Шуша, Нинић и Митровић криви? Све ово нас наводи на помисао да се и при довођењу нових појачања као и током читаве ове сезоне неко свјесно покушавао "уградити", ко, не знамо, некад ће и то да "исплива на површину". Доказ да није све уреду и како треба, јесте Дарко Војводић, који је, како сам каже, у клубу био све, од предсједника до тренера, па је и оставку дао начелнику Општине а не Управи клуба. 

Притом споменимо да је и Миленко Милошевић, човјек који је прославио, не само Дрину, него и Зворник, прецртан са списка Управе, без разлога, без објашњења. За тренера је постављен човјек који до тад никада и није био тренер сем што је радио неко кратко вријеме као помоћник Мирослава Милановића, бившег тренера Дрине, али он је само жртвено јагње тих људи. Проблем нажалост не лежи само у сениорском тиму него и у млађим категоријама. За тренера се постављају људи који нису достојни те позиције, на жријебу за куп обавезно нико не присуствује па кад је Дрина замало и дошла до финала. Проблем у овој Управи не траје од Рудара, Травника... он траје још од Прве лиге РС али увијек, као и данас, нашао се изговор за лоше резултате или је неспособност прикривана привременим успјесима клуба.

Комуникација те Управе и навијача од самог стварања навијачке групе је дотакла само дно, толико да се они гледају као нека "помахнитала хорда" која је спремна полупати све око себе па се ваљда због тога сваку домаћу утакмицу од стране обезбјеђења и полиције по пет пута добро претресу и навијачи и трибине, док гостујући навијачи обавезно пронесу на трибину шта год им је потребно. Колико су само навијачи тражили и молили од клуба да им се дозволи да неко од њих уђе на терен са камером, фотоапаратом... да забиљежи њихово навијање, али поново је нађен изговор - треба дозвола од савеза из Сарајева која кошта 300 КМ. Да би цинизам био још већи није им било тешко да купе букет цвијећа па да преко редара пошаљу навијачима, не да то уради предсједник, како је то скоро свагдје виђено, него преко редара.

Широки Бријег 5:1, Травник 6:0, Сарајево 5:0, Слобода 3:0 а додајмо ту још и испадање из лиге мислим да ово више није само ствар тренера него и шире заједнице клуба. Овај проблем се мора схватити озбиљно и мора се што прије ријешити. Ако неко мисли да је то само хир неке групице људи онда се вара, довољно је проћи градом и питати људе шта мисле о резултатима Дрине и све ће вам бити јасно. Планирано је да се о свему овоме поприча са начелником Општине Зораном Стевановићем а вјероватно ће у граду бити и организована петиција за смјену овог, горе поменутог, триа, који је већ одавно показао како се води клуб. Довољно је!

Нема коментара:

Постави коментар