субота, 11. јун 2011.

Сумирање резултата у протеклој сезони

Дошло је коначно вријеме да се сумирају резултати у протеклој сезони ФК Дрина из Зворника. Само што су ушли у друштво најбољих БиХ, Зворничани ће поново морати у Прву лигу РС. Послије утакмице првог кола Премијер лиге у Бановићима када је Дрина освојила бод против Будућности одигравши 1:1 многи су мислили да Зворничани неће свима бити лаган противник, али вријеме је показало другачије.


Дрина је у наредних шест кола уписала исто толико пораза. Истина, њихови противници нису тако лако долазили до бодова, Зворничани нису изгубили ниједну утакмицу у том низу са више од два гола разлике. Изабраници тадашњег тренера Дарка Војводића пробудили су се у другом дијелу јесењег првенства, а своју прву побједу уписали су против Леотара код куће од 2:1 у осмом колу Премијер лиге. У периоду од 11. до 16. кола Зворничани нису знали за пораз. Играли су чак и против Сарајева на Кошеву, али су се успјели кући вратити непоражени. Било је тада 1:1.

Ипак, другу полусезону Премијер лиге почели су као и прву, чак и доста лошије, с обзиром да су тада заредали десет пораза. Тада је већ било јасно ко ће преселити у нижи ранг. Тај низ сигурно је узроковао одлазак и Дарка Војводића који је одлучио напистити Звроничане након 18. кола. Након одласка са клупе Дрине Војводић је рекао: Схватио сам да више нема смисла водити Дрину. Ја и играчи смо напуштени од свих и свима је у интересу да Дрина испадне. Како Фудбалском савезу БиХ, тако и актуелним челницима мог, сада већ бившег, клуба. Радио сам поштено и најбоље што сам могао. Играчи су имали пуно повјерење у мене, као и ја у њих и само ми је због њих жао што сам се одлучио за овај потез. Мислим да су Дрина и Будућност од свих предодређени да испадну из Премијер лиге.

Драган Мићић, некадашњи фудбалер Црвене Звезде, Лознице, Баната и Копра, преузео је врућу клубу Дрине, али није ништа успио направити до краја. Зворничани су од одласка Војводића успјели остварити само двије побједе и то против Челика кући, те против Славије у гостима. Оба сусрета славили су резултаом 1:0. Дрина је у 30 утакмица уписала седам побједа, два ремија и 21 пораз. Постигли су само 18 голова, што је нешто више од пола гола по сусрету, док им се у прошлој сезони Премијер лиге мрежа тресла 53 пута. Чак осам пораза забиљежили су код куће, и то од Рудар Приједора, Олимпица, Звијезде, Травника, Жељезничара, Широки Бријега и Слободе.

Код куће Зворничани су постигли 12 голова, а примили 22. Најтежи домаћи пораз нанијело им је Сарајево у посљедњем колу Премијер лиге, а сусрет је завршен са пет голова у мрежи Дрине. У гостима имају катастрофалан омјер, постигли су само шест погодака, док је лопта у њиховој мрежи завршила чак 31 пут. У гостима су најтереже прошли против Травника када су из Везири са Пироте испратили са шест голова, док треба такођер споменути и пораз од Широког Бријега са 5:1.

Мини статистика:

Најчешће поражени резултатом: 2:0 (6)
Најчешће славили резултатом: 1:0 (3)
Најтежи пораз: 6:0 (Травник)
Највећа побједа: 2:0 (Будућност и Вележ)

Нема коментара:

Постави коментар