понедељак, 14. јул 2014.

Уз помоћ Лија и Кима до опстанка у Премијер лиги БиХ

Јанг Вон Ким и Ки Хјун Ли 
У повратничкој сезони у Премијер лигу БиХ екипа Дрине улази са циљем да избори опстанак, а на том путу имаће помоћ Јанг Вон Кима и Ки Хјун Лија двојице фудбалера из Јужне Кореје.

Ова двојица Корејаца нису први странци који су играли у клубу из Зворника, јер је у дебитантској премијерлигашкој сезони наступао Бразилац Роберто Карваљо, који ће остати упамћен као један од најбољих дефанзиваца Дрине. Посредством менаџерске агенције Зорана Урумова, некадашњег фудбалера Црвене Звезде, у екипу Дрине су директно из Јужне Кореје стигла двојица везних фудбалера.

Послије седам дана које су провели на проби, потписали уговоре на годину дана са Зворничанима и већ у првом контролном сусрету са Доњим Сремом показали да ће доста значити у везном реду. Мали проблем увјек насмијаним Корејцима у првих неколико дана представљала је језичка баријера, јер само старији Ки Хјун Ли говори енглески, док Јанг Вон Ким прича само Корејски.

"У првих пар дана ишло је доста тешко, али сада се споразумјевам са тренером и саиграчима на енглеском, па затим то преводим Киму. Задовољни смо како су нас примили у екипу и сви играчи нашег новог клуба нам помажу да се што прије адаптирамо, на чему смо им захвални. Наша култура се доста разликује од ваше, а морам да кажем да су људи овде изузетно гостољубиви и комуникативни. За седам дана боравка већ смо стекли нека познанства и немамо никаквих проблема", рекао је Ки Хјун Ли, који је као пионир играо за бразилски клуб Атлетико Пареиненсе.

Због великих врућина на почетку припрема су били тешки услови на тренинзима Дрине, али то није тешко пало Корејцима.

"У Јужној Кореји је као и овде сада љето, а температуре су и до 40 степени, тако да нам ове врућине не сметају толико. У Јужној Кореји у универзитетским тимовима смо тренирали три пута дневно, по два или два и по сата у току припрема. Овде радимо два пута дневно по 90 минута, међутим, тренинзи у Дрини су доста садржајнији и за краће вријеме се уради пуно тога. Играчи су овде тактички и технички пуно обученији, јер се у Јужној Кореји више пажње посвећује физичкој припремљености фудбалера. Послије десетак дана припрема могу да закључим да Дрина има младу екипу која зна да игра фудбал", истакао је Ли.

О фудбалу у БиХ није знао ништа док није дошао у Зворник. Као своје фудбалске узоре Корејци истичу Кристијана Роналда и како кажу највећег мајстора Роналдиња. Уколико се докажу у Дрини каријеру би вољели наставити у некој од земаља Западне Европе.

"Имамо годину дана уговора са Дрином, па ако добро одиграмо можда наредне сезоне заиграмо у некој од европских земаља. Циљ готово свих играча из наше земље је да се опробају у некој јачој лиги Европе", закључио је Ли.

Ћевапи постали омиљено јело 

Поред јела са рижом и рибом, које једу и у Кореји, ова два симпатична момка су на питање које им је омиљено јело наше кухиње одговорила:

"Ћевапи!. Јела из ваше кухиње су укусна и много нам се свиђају. Пробали смо неколико јела са пилетином и телетином за која не знамо име, али су одлична", кроз смијех прича Ли.

Нема коментара:

Постави коментар