субота, 30. август 2014.

Дрина са десет играча и лошим суђењем уписала трећи пораз (фото/видео)

Зворничка Дрина забиљежила је трећи пораз ове сезоне а овај пут бољи од екипе Драгана Мићића био је сарајевски Жељезничар - 1:2.


Утакмицу у Зворнику је обиљежила изузетно оштра игра оба тима, пропраћена са пет жутих картона и једним црвеним али и лоше суђење Горана Параџика из Љубушког.

Екипа Дрине одиграла је врло добро утакмицу а посебно од момента када је остала са десет играча на терену, ипак, слаба тачка екипе била је одбрана која није успјела у појединим тренуцима боље интервенисати што је довело до побједе гостију из Сарајева.

Пред више од 1.000 гледалаца на Градском стадиону утакмицу је боље отворила екипа Дрине.

Прву прилику гледамо у 12. минуту када Костић волејом шутира поред гола Антоловића са око 16 метара.

Пет минута касније пријете и гости. Бајић је убацио лопту из корнера а Богдановић у шеснаестерцу Дрине скаче и главом шаље лопту поред лијеве стативе гола Дрине.

У 22. минуту Васић са преко 30 метара сјајно шутира у лијеви горњи угао гола Жељезничара а голман Антоловић лопту избија у корнер.

Три минуте касније Дрина пропушта сјајну прилику да поведе. Ђерић је са лијеве стране терена убацио лопту за Костића а овај са пет-шест метара од гола гостију лопту главом шаље преко гола.

У 29. минуту Жељезничар евроголом стиже до вођства. Турковић је са лијеве стране искористио пропуст одбране Дрине те послао лопту према Бајићу који је маказицама шаље у мрежу за 0:1.

Послије постигнутог гола Жељезничар је и даље наставио да напада и притиска одбрану Дрине.

У 40. минуту спорна ситуација у шеснаестерцу домаћина. Неко од играча Дрине изблокирао је ударац Бучана а гости су тражили да Параџик покаже на бијелу тачку. То није био једини пут да су гости тражили пенал. У 7. минуту је Бучан пао у шеснаестерцу Дрине а онда је услиједио оштар протест гостију код главног арбитра.

Максимовић је могао поклонити други гол Жељезничару када је у 44. минуту, умјесто да избије лопту далеко од свог гола, одлучио да дрибла Турковића након чега губи лопту која долази до Бучана а овај са осам метара шутира преко гола.

У другом полувремену Дрина је играла знатно боље а таква игра се исплатила у 56. минуту када је Васић са десне стране од гола гостију извео корнер. Највиши у скоку био је Костић који доноси поравнање својој екипи и велико славље домаћим навијачима.

Шест минута касније гости погађају пречку Дрине. Шутирао је Турковић а лопта од пречке долази до Косорића који маказицама покушава постићи погодак али лопта одлази ван терена.

У 64. минуту велики пех за домаћина. Турковић је у једном нападу Жељезничара сам са лоптом избио пред голмана Максимовића а штопер Дрине Узелац га непрописно обара те судија Параџик показује црвени картон.

Послије тога стиче се утисак да је Дрина много боље почела играти те је у пар наврата и припрјетила голману Антоловићу.

У 73. минуту Васић волејом са око 20 метара шаље лопту поред гола а у 79. минуту Вареа са ивица шеснаестерца шутира а Максимовић се одлично сналази те избија лопту у корнер.

Дрина се задњих десетак минута базирала на одбрану свог гола ипак није могла издржати па је у 86. минуту Жељезничар повео са 1:2.

Одбрана домаћина не сналази се баш најбоље са лоптом те она долази до Томића који излази сам пред голманом Максимовићем те постиже гол за побједу свог тима.

До краја утакмице Жељезничар је имао још три добре прилике ипак голман Максимовић био је на висини задатка те је успио сачувати своју екипу од убједљивијег пораза.

Наредну утакмицу Дрина игра тек 13. септембра против Травника а Жељезничар дочекује екипу Витеза.

Оно што одликује скоро све утакмице Премијер лиге јесу недолично понашање и погрдно скандирање навијача а такав случај забиљежен је и на овој утакмици. Навијачи Жељезничара, којих је било око 200, прво су на огради трибине поставили двије ратне заставе тзв. Републике БиХ а нешто касније су и упућивали политичке пароле које су биле усмјерене на сукоб између Израела и Палестине.

Дрина Зворник - Жељезничар Сарајево 1:2 (0:1)

Стријелци: 0:1 - Бајић у 29. минуту, 1:1 - Костић у 56. минуту, 1:2 - Томић у 86. минуту; Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 1.200; Главни судија: Горан Параџик (Љубушки) 6,5; Жути картони: Ђерић (Дрина), Мемија, Бајић, Турковић, Станић (Жељезничар); Црвени картон: Дејан Узелац (Дрина).

ДРИНА: Максимовић 6,5, Узелац 6, Радовић 7, Рустемовић 7, Ивановић 6,5, Кикић 6,5, Костић 6,5 (Од 58. минута Чоловић 6), Васић 7, Филиповић 6 (Од 68. минута Јокић -), Илић 6,5 (Од 77. минута Ђурић -), Ђерић. Тренер: Драган Мићић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Антоловић 6,5, Квесић 7, Косорић 7, Мемија 6,5 (Од 75. минута Баша), Бучан 6,5 (Од 73. минута Вареа), Бајић 6,5, Турковић 7, Станић 7, Садиковић 6,5 (Од 46. минута Хасановић 6,5), Богдановић 6,5, Томић 7. Тренер: Адмир Аџем.

Играч утакмице: Риад Бајић (Жељезничар).


1 коментар:

  1. Rezultat utakmice nije ni malo realan, s obzirom da su momci dobro igrali i nadigrali Željezničar,za klasu su bili bolji, ali šta vrijedi kad se samo rezultat i bodovi pišu. Imali smo 50 šansi, a oni samo nekoliko ali oni svoje iskoristili a mi svoje NE! Svakako želio bih da naglasim i loše suđenje i crveni karton koji su znatno uticali na igru i rezultat.

    MOMCIMA ŽELIM SVE NAJBOLJE, PRVENSTVO JE TEK POČELO...

    ОдговориИзбриши