субота, 20. септембар 2014.

Бод за слабу Дрину против још слабијег Витеза (фото/видео)

Фудбалери Дрине нису искористили ситуацију да одмакну са доњег дијела табеле у дуелу са директним конкурентом за испадање.

Домаћи су више од десет минута имали и играча више али недостатак идеја и изузетно клизав терен били су савезник гостију, који су се опредјелили углавном за одбрану свог гола те су на крају успјели да се из Зворника врате непоражени.

Малобројна публика прву солидну прилику је видјела так у 20. минуту када је са десне стране искоса Лазаревић извео слободан ударац а крајњим напором голман Витеза избија лопту даље од свог гола.

Пет минута касније Радовић убацује лопту за Рустемовића који се не сналази добро у шеснаестерцу гостију те лопту главом шаље преко гола.

Витез је своју прву прилику имао у 41. минуту када је Смрико проиграо Јурића а он искоса са десетак метара шутира право у голмана Максимовића.

Када су сви очекивали одмор, домаћи пропуштају до тада најбољу прилику. Радовић је скоро са центра убацио лопту у шеснаестерац гостију а лопту главом Васић шаље за Костића који главом са пет-шест метара шутира поред гола.

У другом полувремену виђена је нешто отворенија игра оба тима.

У 55. минуту Витез пропушта своју сигурно најбољу прилику на утакмици. Кикић је погрјешио код пријема лопте а то користи Смрико који излази сам пред голмана Дрине али лоше шутира те Максимовић лопту избија у корнер.

Четири минуте касније Дрина пропушта добру прилику. Илић је прошао по лијевој страни додао лопту за Костића који слабо шутира те голман Живковић без проблема брани.

Само минут касније копија исте акције само је у овај пут умјесто Костића Лазаревић, који очајно шутира поред гола.

До 81. минута виђена је права успаванка на терену али у једном нападу Дрине Јурчевић је 'покосио' Рустемовића а главни судија Силић фудбалеру Витеза показује други жути картон односно црвени.

То пуно није утицало на игру оба тима, посебно домаћина, који је био под императивом побједе и коме би много значило освајање три бода.

У судијској надокнади утакмице двије одличне прилике за Дрину.

Прво је у 91. минуту Чоловић шутирао снажно са око 25 метара али је успјешнији био данас одлични Александар Живковић.

А онда је пропуштена и најбоља прилика за Дрину. Само минут касније Рустемовић је убацио лопту из корнера са десне стране која долази до Ивановића а он шутира на гол Витеза. И када су сви видјели лопту у мрежи она на самој гол линији погађа у ногу голмана Живковића те су се гости успјели одбранити.

На крају је остало 0:0, по приказаној игри оба тима вјероватно је и заслужен резултат.

Зворничане у сриједу чека тежак посао јер путују у Сарајево на меч заосталог 5. кола против екипе Сарајева. Витез у 9. колу дочекује Слободу.

ФК Дрина Зворник - НК Витез 0:0 

Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 200; Главни судија: Санел Силић (Цазин) 7; Жути картони: Лазаревић (Дрина), Јурчевић, Видовић, Пезо (Витез); Црвени картон: Јурчевић (Витез).

ДРИНА: Максимовић 7, Узелац 7, Радовић 7, Рустемовић 6,5, Ћулибрк 7, Филиповић 6,5 (Од 62. минута Чоловић -), Кикић 7, Костић 6,5, Васић 6 (Од 46. минута Илић 6,5), Лазаревић 6,5, Ђерић 7 (Од 83. минута Ивановић -).Тренер: Драган Мићић.

ВИТЕЗ: Живковић 7, Јурић 6, Јурчевић 6, Ливаја 6, Имамовић 6, Видовић 6 (Од 83. минута Алић -), Капетан 6 (Од 87. минута Пинњух -), Чуљак 6 (Од 69. минута Петровић -), Хећо 6,5, Смрико 6, Пезо 6. Тренер: Анте Мише.

Играч утакмице: Александар Живковић (Витез).



1 коментар:

  1. Kako to baš da Aleksandar Živković bude igrač utakmice kada nije ništa skoro ni pokazao nit je branio nešto, imao je više sreće, više su naši zaslužili kao što je Maksimović, Radović ili Kikić... Svašta!!!

    ОдговориИзбриши